Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Mit főzzek a cukorbeteg...

Mit főzzek a cukorbeteg nagyszüleimnek?

Figyelt kérdés
Jövő hét hétvégén átjönnek a nagyszüleim és nálunk alszanak. Mindketten cukorbetegek és érdekelne néhány recept, amit ők is ehetnek. Leginkább csirkés kaja meg persze nasi, mert azt szeretik:-)
2009. jún. 6. 21:11
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

desszert :

Citromkenyér

Hozzávalók:

* 250g vaj

* 20g Canderel édesítő por

* 1 zacskó Cyroma vaníliás ízű fruktóz

* 4 tojás

* csipetnyi só

* 2 citrom leve

* 2 citrom reszelt héja

* 200g búzaliszt

* 50g kukoricaliszt

* 2 teáskanál sütőpor

* 1 zacskó Cyroma citromhéj ízű fruktóz

Elkészítés:

A vajat felolvasztjuk és lehűtjük, majd hozzáadjuk a Canderel édesítő port, a Cyroma vaníliás ízű fruktózt, a tojásokat, a sót, a citrom héját és egy citrom levét. A kétféle lisztet átszitáljuk, és összekeverjük a sütőporral, majd apránként a tésztához adjuk. A tésztát őzgerinc formába öntjük, előmelegített sütőbe 180°C fokon (gázsütő hatos fokozat) a középső rácson kb. 1 órán keresztül sütjük. Ha kész, a formában hagyjuk hűlni 10 percen keresztül, majd kiborítjuk. A máz elkészítése: sűrű krémmé keverjük a másiki citrom levét, lereszelt héját és a Cyroma citromhéj ízű fruktózt, majd bevonjuk vele a sütemény tetejét.

2009. jún. 6. 21:15
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

rakott karfiol :

Hozzávalók:

1 fej karfiol

1/2 kg csirke vagy pulyka darálthús

1 nagy fej hagyma

1 paprika

1 paradicsom

só, bors, pirospaprika

zsírszegény tejföl vagy joghurt

Elkészítés:

A karfiolt fém párolóedényben, sós gõzben megpárolom, majd a felét egy kiolajozott jénai edénybe terítem, villával rusztikusra töröm. Közben, amíg a karfiol párolódik, a nagy fej hagymát apróra vágom, olajon megdinsztelem, rádobom a húst, és a paprika, valamint a paradicsom, némi pirospaprika társaságában puhára fõzöm. Hagyhatjuk kicsit bõvebb szaftra, hogy a karfiolt is átjárja, ne legyen száraz. Amikor elkészül, ráterítem a karfiolra, egyenletesen elosztom rajta. Jöhet a karfiol másik fele, végül pedig a tejföl vagy joghurt. Mehet a sütõbe, 180 fokon szerintem 15-20 perc alatt szép pirosra sül. Elvetemültek megszórhatják zabkorpával a tetejét, mintha morzsás karfiol lenne, de ne ámítsuk magunkat, csak olyan lesz, mintha...

Jó étvágyat!

2009. jún. 6. 21:15
 3/5 anonim válasza:
100%
2009. jún. 6. 21:45
 4/5 A kérdező kommentje:
uhhh, köszi, a link nagon jó!
2009. jún. 6. 22:03
 5/5 anonim ***** válasza:
100%
Tavaly sütöttem cukorbeteg vendégeknek muffint. Cukor helyett édesítő, csoki helyett diabetikus csoki és banánt meg mazsolát egyáltalán nem, vagy csak nagyon óvatosan ez a betegség mértékétől függ. Amúgy bármelyin sütireceptet megcsináltam ezek alapján és nagy siker volt:)
2009. jún. 6. 22:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!