Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogy kell elkésziteni a...

Hogy kell elkésziteni a tejfölös gombát?

Figyelt kérdés
Szeretnék csinálni csak eddig még nem csináltam. Amúgy befőtes gombára gondoltam.
2009. jún. 6. 16:12
 1/2 anonim ***** válasza:
100%

Én úgy szoktam,hogy olajon megprítom az apróra vágott vöröshagymát,ráteszem a gombát a leve nélkül,sózom,borsozom,oregánót,kakukkfüvet teszek rá,fedő alatt addig pirítom,amig a levét el nem fővi.Akkor megszórom liszttel,pár percig még pirítom,felengedem a gomba levével,ha összefort és elég sűrű,ráteszem a tejfölt összeforralom,amíg elég jó szaftja lesz.

Rizst vagy tésztát adok mellé.

2009. jún. 6. 18:03
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/2 anonim ***** válasza:
100%

Hozzávalók:

1 vöröshagyma,

1/2 kg gomba,

só,

bors,

1 pohár tejföl,

2 evőkanál liszt


Elkészítése: Az apróra vágott hagymát olajon üvegesre pirítjuk, beletesszük a szeletekre vágott gombát. Összekeverjük, fedő alatt főzzük (kb 10-15 perc), míg meg nem puhul.

Ezután levesszük a fedőt, és hagyjuk, hogy kissé elfője a levét. Sóval, (vegetával), borssal ízesítjük. Egy pohár tejfölben 1-2 evőkanál lisztet simára elkeverünk, majd a gombához öntjük. Ha sűrűn szeretjük, akkor több lisztet, ha levesesebben, akkor a tejfölhöz kicsi vizet is önthetünk.

2009. jún. 6. 18:40
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!