Hogy kell elkésziteni a tejfölös gombát?
Én úgy szoktam,hogy olajon megprítom az apróra vágott vöröshagymát,ráteszem a gombát a leve nélkül,sózom,borsozom,oregánót,kakukkfüvet teszek rá,fedő alatt addig pirítom,amig a levét el nem fővi.Akkor megszórom liszttel,pár percig még pirítom,felengedem a gomba levével,ha összefort és elég sűrű,ráteszem a tejfölt összeforralom,amíg elég jó szaftja lesz.
Rizst vagy tésztát adok mellé.
Hozzávalók:
1 vöröshagyma,
1/2 kg gomba,
só,
bors,
1 pohár tejföl,
2 evőkanál liszt
Elkészítése: Az apróra vágott hagymát olajon üvegesre pirítjuk, beletesszük a szeletekre vágott gombát. Összekeverjük, fedő alatt főzzük (kb 10-15 perc), míg meg nem puhul.
Ezután levesszük a fedőt, és hagyjuk, hogy kissé elfője a levét. Sóval, (vegetával), borssal ízesítjük. Egy pohár tejfölben 1-2 evőkanál lisztet simára elkeverünk, majd a gombához öntjük. Ha sűrűn szeretjük, akkor több lisztet, ha levesesebben, akkor a tejfölhöz kicsi vizet is önthetünk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!