Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Paradicsomszosz husgomboccal....

Paradicsomszosz husgomboccal. Hogyan kell kesziteni?

Figyelt kérdés
kulon-kulon mindket receptre kivancsi vagyok.
2012. febr. 22. 17:03
 1/6 anonim ***** válasza:

víz, só , paripüré, -> forr.

3 r.darihusi, sú, bors, 1 r.risz 1 tojás->

gombócol -> beledob -> főz

Kttévág gombi: jó! -> rántás 2-2 kanál olaj és liszt forrón bele forró lébe!

2012. febr. 22. 17:27
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/6 anonim ***** válasza:

A darálthúst sóval, borssal, kb. egyharmadnyi mosott nyers rizzsel 1-2 tojással (mennyiségtől függ) alaposan összegyúrom és gombócokat formázok belőle. Felteszem annyi vízzel főni, ami éppencsak ellepi. A vízbe is teszek kevés sót és vegetát.


Dobozos sűrített paradicsomot bögrében kevés vízzel símára keverek.

Kevés zsíron (olajon) rántást készítek, kevés hideg vízzel felengedem, ha már forr, belekavarom a bögre paradicsomot. Nagyon kevés vizet használok, inkább legyen sűrű, mint híg! Sót, cukrot adok hozzá ízlés szerint.


Amikor ez megfőtt (és a húsgombóc is a másik edényben), akkor a paradicsomot hozzáöntöm a húsgombóchoz, és egy kicsit forralok még rajtuk. A kettő összeforralása során lesz a paradicsom mártás a megfelelő sűrűségű.

2012. febr. 22. 18:14
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/6 A kérdező kommentje:
mintha valahol azt hallottam volna hogy kell bele majkrem is. de akkor ezek szerint nem kell?
2012. febr. 22. 19:21
 4/6 anonim ***** válasza:

Májkrém nem kell bele, legalábbis én még nem hallottam.

én úgy készítem, hogy pl fél kiló darált húshoz, pírítok

egy kisfej hagymát, amit átforgatok 15 deka rizst. ha üveges a hagyma és a rizs, felöntöm másfélszeres mennyiségű vízzel, és addig főzöm, míg fölszívta a vizet.

öszekeverem a darált hússal, amibe teszek 1 tojást is. sózom, borsozom. vizes kézzel helyes kis gombócokat formázok belőle.

zsiradékon 3 ek. lisztből, kis pirospaprikával rántást készítek. egy liter hideg paradicsomlét készítek elő, amit apránként a rántáshoz adva csomómentesre keverek.

ha sűrűsödik, vízzel még lehet szabályozni, amilyen sűrűre szeretnénk.

én egy kis cukorral is ízesítem, és friss vagy szárított

bazsalikommal. ebbe a kész alapba teszem a húsgombócokat és készre főzöm. egyet elvágok, hogy megfőtt-e, az a biztos.hamar megfő , mert a rizs már majdnem kész benne, a hús pedig a savas paradicsomban hamar megfő.

főtt krumplit is szoktam mellé főzni, úgy kiadósabb.

a fél kilós dobozos par. sűrítményt fél liter vízzel lehet higítani.

2012. febr. 22. 19:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/6 doboszoli ***** válasza:

Nálunk:

Nyers kolbászhús, kilónként 15 deka nyers rizzsel elkever, majd TV paprikákba tölt. Nagyobb lábasba rakva befőzött paradicsomlével felöntve addig főzzük, míg a déli harang megszólal. (így csak a főzés kezdetét kell eltalálni, a végét a harangszó jelzi...D)

Tejes-lisztes habarással sűrítjük.(éppen csak)

2012. febr. 23. 19:37
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/6 anonim ***** válasza:

Persze, paprikába töltöm, ha töltött paprikát akarok.


A kérdező most a húsgombócra kíváncsi!

2012. febr. 23. 19:39
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!