Szerintetek mennyi idő alatt szilárdul meg a joghurt torta?
3 deci vizbe és 3 deci joghurtba 20 gramm étkezési zselatint raktam. Elég hig
szerintetek lessz belőle normális joghurt torta??????
Attól függ, h milyen hideg volt a joghurt és milyen meleg a zselatinos víz, és attól, h mekkora a torta (lapos vagy magas). Nekem van hogy 1 óra alatt kész, de volt már olyan hogy 3 óra is kellett hozzá. Jó ideig pedig rémisztően híg a keverék, majd viszonylag hirtelen megszilárdul.
Jó étvágyat hozzá!
(Szerintem az arányok jók, csak én pici vízzel szoktam csinálni)
most nézegetem hát...picit sűrűbb de reménykedem
amúgy 25 cm-es torta forma 3-4 cm magas
Nem tudom, hogy milyen a recepted, de nekem van egy tuti, ami már 2-3 óra hűtőben tárolás után is jó, bár jobb, ha este készítjük, s csak másnap tálaljuk.
Hozzávalók:
- háztartási keksz
- gyümölcs (barackbefőtt)
- 3 kis natúr joghurt
- 400 ml tejszín
- 7-10 evőkanál kristálycukor
- 1 tasak étkezési zselatin
Az étkezési zselatint, a natúr joghurtokat és a cukrot egy lábasban elkeverem, s felteszem főni. Nem szabad, hogy forrjon. Amikor jó, leveszem a tűzről.
A tejszínt kevés cukorral habbá verem (lehet tejszínhab pótló porból is készíteni, de nekem azzal sosem sikerül).
A felkockázott gyümölcsöt hozzáadom a kissé kihűlt joghurthoz, majd összeforgatom a tejszínhabbal.Óvatosan, hogy ne törjön össze.
Egy jénait vagy tortaformát kibélelek vaníliás tejbe áztatott háztartási keksszel, s erre öntöm a masszát.
Ha közé is nyomkodsz kekszet, akkor szilárdabban áll majd és könnyebb szeletelni.
(A kekszet piskóta lappal is helyettesítheted, de mindenképp tepsibe, vagy olyan edénybe kend össze, aminek van fala)
A tejszínek közül általában az OKÉ márkájút vagy a Hullala-t választom, mert ezek tutira felverődnek.
Mivel általában fél literesek, van, hogy felverem az egészet. Így jobban érződik majd a tejszín, de legalább stabilabb is lesz és nem megy kárba 1 dl tejszín.
Sok sikert!
jónak tünik a recept
szerintem pénteken megcsinálom
kösszi
megnéztem
már majdnem jónak tünik remélem még egy kicsit dermed
18 evőkanál cukor? Nem lesz ez egy kicsit édes? Nekem a natúrjoghurtba 10 kanállal ír, de én azért írtam 7-10, mert ízlés szerint, ki hogy szereti. Nekem már a 7 is édes, nemhogy a 18.
Amúgy köszi, loptam ezt a receptet is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!