Gyumolcsos joghurt torta edeskevel?
Ha valami gyorsat szeretnél, akkor az nem a joghurttorta. Tényleg jó, ha áll egy éjszakát a hűtőben.
Van egy gyorsabb recept is.
Vanilia pudingot szoktam főzni 5 dl tej helyett csak 3 dl-ből. Ha ez megvan, akkor ehhez keverek 1 túrót.
Ha tprtának készítem, akkor a tortaforma alját (és oldalát) babapiskótával, vagy kekszel rakom ki. Ezt vékenyan megkenem lekvárral, és erre jön a túrós puding. (Dupla adagot szoktam, azaz 6 dl tejjel, 2 pudinggal, 1 vagy 2 csomag túróval.) A tetejét díszítem gyümölccsel, és zselével vagy mascarpones tejszínhabbal és habzsákkal.
Ennek sem árt azért, ha a hűtőben át tud hülni, de a keményre főzött puding azért tart.
Üdv!
ez a jól bevált receptem:
2 nagy doboz natúr vagy gyümölcsös joghurt (összesen 800-900 gramm)
2 dl habtejszín (vagy 1 csomag habpor a csomagoláson lévő leírás szerint elkészítve)
1 csomag étkezési zselatin (25 gramm, a Horváth Rozis a legjobb hozzá, tuti megdermed vele)
ízlés szerint folyékony édesítő, reszelt citromhéj, gyümölcsök
Az egyik doboz joghurtot elkevered a zselatinnal és forrásig melegíted (amint forrt egyet, azonnal levesszük a tűzről!). Langyosra hűtöd és belekevered a másik doboz joghurtot és a habbá vert tejszínt (vagy habport) is. Ízlés szerint folyékony édesítőt teszel bele. Mehet bele reszelt citromhéj is, de ez nyugodtan elhagyható, és darabokra vágott gyümölcsök. Egy tálat vagy tortaformát kibélelsz folpackkal, és beleöntöd a joghurtos masszát, majd éjszakára hűtőbe teszed.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!