Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Gyumolcsos joghurt torta...

Gyumolcsos joghurt torta edeskevel?

Figyelt kérdés
Baratnoimnek kene csinalnom tortat, de nem esznek, se lisztet se cukrot. Nehany problemat folvet. Eloszor is, hogy nincs por allagu edesitonk, csak ilyen cseppes meg tablettas. Masik, ha sikerul megcsinalnom, egy ora az ut hozzajuk, azalatt nem esik ossze a torta? Profi suti sutok, segitsetek!
2011. jún. 30. 13:40
 1/8 anonim ***** válasza:
Nem fog összeesni, de ajánlatos előző nap elkészíteni, hogy egy éjszakát a hűtőben dermedjen. Nyugodtan készítheted folyékony édesítővel, én is azt használok. Amikor összekevered a joghurtot a zselatinnal, tejszínhabbal, cseppentgessél bele édesítőt. Kóstolgasd, míg megfelelően édes nem lesz. Ha gondolod, írok egy jó kis receptet hozzá.
2011. jún. 30. 13:50
 2/8 A kérdező kommentje:
Koszonom szepen! Szivesen fogadom a receptet is. :)
2011. jún. 30. 13:53
 3/8 anonim ***** válasza:

Ha valami gyorsat szeretnél, akkor az nem a joghurttorta. Tényleg jó, ha áll egy éjszakát a hűtőben.

Van egy gyorsabb recept is.

Vanilia pudingot szoktam főzni 5 dl tej helyett csak 3 dl-ből. Ha ez megvan, akkor ehhez keverek 1 túrót.

Ha tprtának készítem, akkor a tortaforma alját (és oldalát) babapiskótával, vagy kekszel rakom ki. Ezt vékenyan megkenem lekvárral, és erre jön a túrós puding. (Dupla adagot szoktam, azaz 6 dl tejjel, 2 pudinggal, 1 vagy 2 csomag túróval.) A tetejét díszítem gyümölccsel, és zselével vagy mascarpones tejszínhabbal és habzsákkal.

Ennek sem árt azért, ha a hűtőben át tud hülni, de a keményre főzött puding azért tart.

Üdv!

2011. jún. 30. 14:02
 4/8 anonim ***** válasza:

ez a jól bevált receptem:

2 nagy doboz natúr vagy gyümölcsös joghurt (összesen 800-900 gramm)

2 dl habtejszín (vagy 1 csomag habpor a csomagoláson lévő leírás szerint elkészítve)

1 csomag étkezési zselatin (25 gramm, a Horváth Rozis a legjobb hozzá, tuti megdermed vele)

ízlés szerint folyékony édesítő, reszelt citromhéj, gyümölcsök

Az egyik doboz joghurtot elkevered a zselatinnal és forrásig melegíted (amint forrt egyet, azonnal levesszük a tűzről!). Langyosra hűtöd és belekevered a másik doboz joghurtot és a habbá vert tejszínt (vagy habport) is. Ízlés szerint folyékony édesítőt teszel bele. Mehet bele reszelt citromhéj is, de ez nyugodtan elhagyható, és darabokra vágott gyümölcsök. Egy tálat vagy tortaformát kibélelsz folpackkal, és beleöntöd a joghurtos masszát, majd éjszakára hűtőbe teszed.

2011. jún. 30. 14:04
 5/8 A kérdező kommentje:
2. koszi, de irtam, hogy sem lisztet, sem cukrot nem esznek, az ido viszont nem szamit. Azert koszi. :) Neked meg koszonom a receptet, azt hiszem megcsinalom, mert nagyon jol..."hangzik". :)
2011. jún. 30. 14:08
 6/8 anonim ***** válasza:
A pudingot ízesítheted édeskével. A kekszek helyett pedig az aljára rakhatsz modjuk almakarikákat, vagy más gyümölcsöt. De el is hagyható, elég akkor a puding.
2011. jún. 30. 14:13
 7/8 A kérdező kommentje:
Az ilyen kremturo szeru, nem? Az nagyon finom! :)
2011. jún. 30. 14:14
 8/8 anonim ***** válasza:
Valami olyasmi. Van pudinban jól elkeverve a túró. Ha krémes túrót veszel, akkor azt sokkal egyneműbbre tudod keverni, az már valóban krémtúrós lesz.
2011. jún. 30. 14:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!