600 ft-ból milyen 2 fogásos (leves+második) ételt lehet készíteni?
A sertésmájból 1 kg. kb. 600 Ft, 30-40 dkg. = 200-250.- Ft. Ebből csinálj resztelt májat, 2 tojásból kavarj hozzá nokedlit. (A maradékból meglesz vacsira a tojásos-nokedli)
Levesnek készíthetsz savanyú krumpli levest (ha van egy kicsi tejfölöd), de lehet egy tányér zöldséges tészta leves, vagy sárga-borsó, tarkabab-leves is, ez utóbbiba csak egy kis zöldséget kell venni.
Hamis gulyásleves:
3-4 szem krumplit feldarabolsz, hozzá 1-1 karikára szelt répa, gyökér, kevéske apróra vágott vöröshagymát. Mindezt hidegvízbe rakod. Teszel bele sót, szórsz rá egy kis törtpaprikát, egy fél diónyi zsírt és 1-2 gulyásleves kockát. Ha félig megfőtt, fodros-kocka tésztát szoktam belefőzni. Akár egytál-ételnek is jó.
Utána nyomtatéknak:
Nyers krumplit szeletelj el vékonyra (uborka szeletelőn), rakd egy kizsírozott tepsibe, rétegenként sózd, borsozd. Majd az egészet öntsd fel sűrűre kavart palacsinta tésztával. Sütőben megsütöd.
Én betévedtem most ide, de előttetek le a kalappal! El is mentettem a topikot!
Üdv.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!