Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Meddig kell sütni, hány fokon?

Meddig kell sütni, hány fokon?

Figyelt kérdés

"Sajtos tejfölben sült karaj

Hozzávalók:

# 8 szelet karaj

# 2 pohár tejföl

# trappista sajt

# étolaj

# liszt

# tojás


Elkészítés: A karajt kiklopfoljuk, sózzuk. Egy pohár tejfölt 3 evőkanál olajjal elkeverünk, majd egy sütőtepsi aljára kenjük, ráreszeljük a trappista sajt felét (tetszőlegesen), majd ráhelyezzük a karajt, amit lisztbe és tojásba mártottunk. Ha marad tojás, egyenletesen elosztjuk a tetején, majd megszórjuk a maradék reszelt sajttal. A másik pohár tejfölben elkeverünk 3 evőkanál olajat, egyenletesen elosztjuk a hús tetején. Előmelegített sütőben megsütjük."


Ezt szeretném vacsorára elkészíteni, de sajnos nem tudom, hogy hány fokon, meddig süssem. Nem szeretném, ha kiszáradna, vagy rágós maradna. Előre is köszönöm a segítségeteket.


2009. jún. 4. 13:10
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
13.36-os vagyok. Örülök, hogy segíthettem. Azért figyed sülés köben a husit mert attól is függ, hogy milyen vastagok a szeletek és attól is hogy mennyire volt fiatal vagy öreg a disznó. Remélem fincsi lesz. Jó étvágyat. És én is kíváncsi vagyok a képre meg a véleményedre:)
2009. jún. 4. 16:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 12/20 A kérdező kommentje:

Kész lett! Az ízéről majd később nyilatkozom, most megesszük gyorsan! :)


*****


*****


*****



* Automatikusan eltávolított tartalom.
2009. jún. 4. 16:47
 13/20 anonim ***** válasza:
De hol a kép???Én nem találom.
2009. jún. 4. 21:59
Hasznos számodra ez a válasz?
 14/20 anonim ***** válasza:

Most olvasom a receptedet,és ma én is kipróbálom,bár egy kicsit módosítva.

A tepsit enyhén kizsírozom,és a hús alá nem teszek sajtot,csak fölé.Az a tapasztalatom ugyanis,hogy a sajt nemcsak a húsra tapad,hanem a tepsire is,és elég nehéz kivenni.Írd meg,hogy Neked,hogy sikerült.

A másik módosítás,hogy tarjából készítem,mert az én ízlésem szerint a karaj sütve elég száraz.A tejfölbe pedig a són kívül borsot,szerecsendiót,kakukkfüvet keverek.A fűszerek " megférnek " a sajttal.

És mégegy tapasztalat: ha sütőben sütök valamilyen húsfélét,mindig öntök a sütés elején egy kevés vizet alá( kb,egy pohárral)A

így párolódik is a hús és nem lesz száraz.Mire megsül a hús,a víz elpárolog.Természetesen én is letakarom,és csak akkor veszem le a fedőt ,amikor majdnem kész,és átpirítom.

(Én kacsasütőben szoktam az ilyesmit sütni,mert sütés közben jobban tudom figyelni az ételt,mintha fóliával fedem le.)

2009. jún. 5. 07:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 15/20 anonim ***** válasza:

nem jo a link, megvártam mig leszedi 20perc alatt éshibás :(

ebből nem lesz képnézegetés :(

2009. jún. 5. 11:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 16/20 A kérdező kommentje:

Bocsi,bocsi,bocsi! Kicsit benéztem...:(


De küldöm a (remélhetőleg) jó linkeket!


Egyébként extra finom volt! :)))


[link]


[link]

2009. jún. 5. 11:50
 17/20 anonim ***** válasza:
nyami, jo lett.
2009. jún. 5. 12:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 18/20 anonim ***** válasza:
Hú ez nagyon jól néz ki. És jó lett a hőfok meg a sütési technika amit írtam?
2009. jún. 5. 12:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 19/20 A kérdező kommentje:
Igen, úgy csináltam. A legvégén 250-re tekertem, hogy szép színt kapjon.
2009. jún. 5. 13:02
 20/20 anonim ***** válasza:
Nah örülök, hogy segíthettem :D És nagyon ügyi vagy állati guszta lett a kajád :D
2009. jún. 5. 13:58
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!