Meddig kell sütni, hány fokon?
"Sajtos tejfölben sült karaj
Hozzávalók:
# 8 szelet karaj
# 2 pohár tejföl
# trappista sajt
# étolaj
# liszt
# tojás
Elkészítés: A karajt kiklopfoljuk, sózzuk. Egy pohár tejfölt 3 evőkanál olajjal elkeverünk, majd egy sütőtepsi aljára kenjük, ráreszeljük a trappista sajt felét (tetszőlegesen), majd ráhelyezzük a karajt, amit lisztbe és tojásba mártottunk. Ha marad tojás, egyenletesen elosztjuk a tetején, majd megszórjuk a maradék reszelt sajttal. A másik pohár tejfölben elkeverünk 3 evőkanál olajat, egyenletesen elosztjuk a hús tetején. Előmelegített sütőben megsütjük."
Ezt szeretném vacsorára elkészíteni, de sajnos nem tudom, hogy hány fokon, meddig süssem. Nem szeretném, ha kiszáradna, vagy rágós maradna. Előre is köszönöm a segítségeteket.
Kész lett! Az ízéről majd később nyilatkozom, most megesszük gyorsan! :)
* Automatikusan eltávolított tartalom.
Most olvasom a receptedet,és ma én is kipróbálom,bár egy kicsit módosítva.
A tepsit enyhén kizsírozom,és a hús alá nem teszek sajtot,csak fölé.Az a tapasztalatom ugyanis,hogy a sajt nemcsak a húsra tapad,hanem a tepsire is,és elég nehéz kivenni.Írd meg,hogy Neked,hogy sikerült.
A másik módosítás,hogy tarjából készítem,mert az én ízlésem szerint a karaj sütve elég száraz.A tejfölbe pedig a són kívül borsot,szerecsendiót,kakukkfüvet keverek.A fűszerek " megférnek " a sajttal.
És mégegy tapasztalat: ha sütőben sütök valamilyen húsfélét,mindig öntök a sütés elején egy kevés vizet alá( kb,egy pohárral)A
így párolódik is a hús és nem lesz száraz.Mire megsül a hús,a víz elpárolog.Természetesen én is letakarom,és csak akkor veszem le a fedőt ,amikor majdnem kész,és átpirítom.
(Én kacsasütőben szoktam az ilyesmit sütni,mert sütés közben jobban tudom figyelni az ételt,mintha fóliával fedem le.)
nem jo a link, megvártam mig leszedi 20perc alatt éshibás :(
ebből nem lesz képnézegetés :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!