Milyen gyors tészta vacsit csináljak a semmiből?
a császárszalonnana kiváló hozzá. kisütöd a csíkokra vágott szalonnát, rajta megdinsztelsz egy fej hagymát.
a tésztát közben kifőzöd, majd összekevered a raguval. a tejfölt kikevered a két tojással, és összekevered a tésztés cuccal.vajazott jénaiba teríted, pirulásig sütöd. pizzakrémmel megpöttyözöd a megsült tésztát.
Piríts meg minél több hagymát, aztán rajta a császárszalonnát. Keverd össze a tojásokat a pizzakrémmel, vízzel higítsd, hogy szósz állagú legyen. Öntsd rá a szalonnára, és pár percig rotyogtasd, hogy a tojás megfőjön. Ha kell, fűszerezd. Ezt tedd a kifőtt tésztára, esetleg még a tetejére tejfölt.
Vagy ha kicsit több időd van, akkor csinálj rakott tésztát. Pirítsd össze a hagymát meg a szalonnát, főzd ki a tésztát. A főtt tésztának az egyharmadát tedd egy kivajazott tálba, rá a szalonna fele, fűszerek, egy kicsi tejföl. Aztán még egy réteg tészta, szalonna, tészta, tejföl. Egy 20-30 percre rakd be a sütőbe, hogy összeérjen. Ja, a tejfölbe ha egy tojást belekeversz, finomabb lesz!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!