Milyen kenyérre kenhető krémeket ismertek leírnátok az elkészítés módját?
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
Zellerkrém: sóval, borssal, szerecsendióval fűszerezed és megpárolod az apró kockákra vágott zellert. Miután megpárolódott, lődd be a víz mennyiségét úgy, hogy kb. a feléig érjen a zellernek, aztán turmixold le. Ízlés szerint tehetsz bele egy kis tejfölt vagy tejszínt.
Nagyon jó még karalábéból és karfiolból is, mást még sajna nem próbáltam. Önmagában kenyérre kenve tökéletes.
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
Kolbászkrém. Puha kolbászt/szalámit villával összetörsz és összekevered egy kis tubusos sajtkrémmel. Habár úgy hangzik, mint a szalámis tubusos sajtkrém, ennek sokkal finomabb az íze.
Ennek nem tudom mi a neve, de úgy készül, hogy villával összetöröd a keményre főtt tojást, felvagdalsz egy kis zöldhagymát (ha nincs sima is jó, de akkor apróra kell nagyon vágni) és ezeket összekevered májkrémmel és egy kis vajjal.
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
Főtt tojást apróra darabolsz, majd vajjal, tejföllel, sóval, borssal összeturmixolod.
Apróra vágott (reszelt) vöröshagymát megpirítasz, a ledarált májat beleforgatod, fűszerekkel ízesíted.
Ismerősöm: padlizsánt félbevágva sütőben megsüti, a héját lehúzza és bőr nélküli töpörtővel együtt ledarálja. Sóval, borssal ízesíti. Csavaros tetejű üvegben tárolja.
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
Alapkrém:
- 1/2 kg. kenőmájas /finomino elég jó ár/érték arányú/;
- 1/2 kg. margarin /nem tescos, ehhez az nem jó/;
- 1 evőkanál mustár;
- őrölt bors;
összekevered, villával, vagy "robotgéppel", igen jó tud lenni.
Lehet váltogatni:
- apróra vágott hagyma;
- majoranna;
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
1 kis rúd párzsit szoktam megdarálni és úgy ízesíteni, mint a tatárbifszteket, fokhagymás piritósra nagyon finom, mindenki szereti nálunk.
Ledarálom a párizsit kis fokhagymával és hagymával, keverek hozzá kis vajat, teszek bele pirospaprikát, őrölt borsot, worchester szószt, ketchupot, mustárt ízlés szerint. Nyers tojás nem megy bele.
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
A család kedvence:
Nagylyuku reszelőn lereszelek párizsit és sajtot. Teszek bele apróra kockázott főttojást csmegeuborkát paradicsomot és paprikát. Krémállag eléréséhez tejfölt és mustárt adok hozzá. Sóval és borssal ízesítem.
Ezzel megkenem a szendvicskenyereket és mehet a sütőbe.
Mi nagyon kedveljük és olcsó is.
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!