Milyen kenyérre kenhető krémeket ismertek leírnátok az elkészítés módját?
Zellerkrém: sóval, borssal, szerecsendióval fűszerezed és megpárolod az apró kockákra vágott zellert. Miután megpárolódott, lődd be a víz mennyiségét úgy, hogy kb. a feléig érjen a zellernek, aztán turmixold le. Ízlés szerint tehetsz bele egy kis tejfölt vagy tejszínt.
Nagyon jó még karalábéból és karfiolból is, mást még sajna nem próbáltam. Önmagában kenyérre kenve tökéletes.
Kolbászkrém. Puha kolbászt/szalámit villával összetörsz és összekevered egy kis tubusos sajtkrémmel. Habár úgy hangzik, mint a szalámis tubusos sajtkrém, ennek sokkal finomabb az íze.
Ennek nem tudom mi a neve, de úgy készül, hogy villával összetöröd a keményre főtt tojást, felvagdalsz egy kis zöldhagymát (ha nincs sima is jó, de akkor apróra kell nagyon vágni) és ezeket összekevered májkrémmel és egy kis vajjal.
Főtt tojást apróra darabolsz, majd vajjal, tejföllel, sóval, borssal összeturmixolod.
Apróra vágott (reszelt) vöröshagymát megpirítasz, a ledarált májat beleforgatod, fűszerekkel ízesíted.
Ismerősöm: padlizsánt félbevágva sütőben megsüti, a héját lehúzza és bőr nélküli töpörtővel együtt ledarálja. Sóval, borssal ízesíti. Csavaros tetejű üvegben tárolja.
Alapkrém:
- 1/2 kg. kenőmájas /finomino elég jó ár/érték arányú/;
- 1/2 kg. margarin /nem tescos, ehhez az nem jó/;
- 1 evőkanál mustár;
- őrölt bors;
összekevered, villával, vagy "robotgéppel", igen jó tud lenni.
Lehet váltogatni:
- apróra vágott hagyma;
- majoranna;
1 kis rúd párzsit szoktam megdarálni és úgy ízesíteni, mint a tatárbifszteket, fokhagymás piritósra nagyon finom, mindenki szereti nálunk.
Ledarálom a párizsit kis fokhagymával és hagymával, keverek hozzá kis vajat, teszek bele pirospaprikát, őrölt borsot, worchester szószt, ketchupot, mustárt ízlés szerint. Nyers tojás nem megy bele.
A család kedvence:
Nagylyuku reszelőn lereszelek párizsit és sajtot. Teszek bele apróra kockázott főttojást csmegeuborkát paradicsomot és paprikát. Krémállag eléréséhez tejfölt és mustárt adok hozzá. Sóval és borssal ízesítem.
Ezzel megkenem a szendvicskenyereket és mehet a sütőbe.
Mi nagyon kedveljük és olcsó is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!