Még sosem készítettem fondantot mire vigyázzak?
Egy csomó videót meg bejezést elolvastam, egyszerűnek tűnik, mégis félek...:-S
Valami stika?
Pillecukorból szeretném.
És ha csak színes pillecukrot kapok, vajon tudom azt színezni? :-S
köszi előre is
Igen, azzal fogom:) Már meg is vettem, meg mandula aromát, hogy legyen marcipános feelingje:)
Köszi:D
Sikerült:)
Szépséghiba, hogy spongyabob narancssárga lett, a pillecukor megnarancssárgult, s nem tudtam átszínezni...
De szép lett másképp és tényleg nem kell félni a fondanttól:D
Köszi mindenkinek:)
Nagyon ügyes vagy! Gratulálok!
Én már úgy izgulok, keddre kell elkészítenem egy számomra bonyolult tortát. :-)
A sablonja már megvan, azt nagyjából megrajzoltam.
Az lenne a kérdésem, hogy mennyire nehéz a fondanttal bánni? Úgy értem nyújtani, rátenni, rásimítani stb. ?
És te hány dkg fondantot használtál a torta bevonására? És mekkora volt az a torta?
Bocs a sok kérdésért de kicsit ideges vagyok mert nem akarom elrontani és senki nem tud segíteni.
Az a titok, hogy porcukor, porcukor, porcukor, amennyit csak felvesz. MINDIG margarinos kézzel kell dagasztani, akkor egyáltalán nem ragad rá a kézre.
Én kb. kétszer annyi porcukrot használtam fel, mint amennyit a recept ír, de tökéletes lett, nem szakadt.
300 g pillecukorból és kb. 600 g porcukorból annyi fondant lett, hogy két tortára bőven elég lett volna. (az én tortám 28 cm. átmérőjű volt)
Még nyújthattam volna a fondantot, de olyan 2,5 mm-nél megáltam, feltekertem a nyújtófára, amit előtte alaposan bemargarinoztam, porcukroztam és úgy nem ragadt rá, lazán le tudtam tekerni és beborítani a tortát.
Ha ragad, csak még több porcukor kell és jó lesz:) Ha meg meghűlt, és megkeményedett, vissza a mikróba, kicsit melegíteni és megint porcukor:)
Sok sikert:)
Húh, köszönöm a segítséget :-)
Hát megmondom őszintén, nagyon izgulok nehogy elrontsam, mert nem tudnám újra csinálni, vagy kijavítani, és csalódást sem szeretnék okozni vele...
A piskótát már megsütöttem, hogy arra ne legyen holnap gondom, csak a krémet kell megcsinálnom és a fondanttal bevonnom.
Hát szurkolj nekem! :-)
Igen, elkészült. :-)
Gyönyörű lett!!!! Annyira hogy 10 percenként futkoztam a hűtőhöz hogy megnézzem. :-)
Néztem itt a neten erről a figuáról tortás képeket, de minden túlzás nélkül állíthatom hogy az enyém messzemenően veri az összeset. :-)
Ha gondolod megpróbálhatom belinkelni a fényképét. :-)
rendben, kíváncsian várom :D
örülök, hogy sikerült:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!