Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Még sosem készítettem fondanto...

Még sosem készítettem fondantot mire vigyázzak?

Figyelt kérdés

Egy csomó videót meg bejezést elolvastam, egyszerűnek tűnik, mégis félek...:-S

Valami stika?

Pillecukorból szeretném.

És ha csak színes pillecukrot kapok, vajon tudom azt színezni? :-S

köszi előre is


2012. febr. 12. 23:12
1 2
 11/18 A kérdező kommentje:

Igen, azzal fogom:) Már meg is vettem, meg mandula aromát, hogy legyen marcipános feelingje:)

Köszi:D

2012. febr. 14. 12:44
 12/18 A kérdező kommentje:

Sikerült:)

Szépséghiba, hogy spongyabob narancssárga lett, a pillecukor megnarancssárgult, s nem tudtam átszínezni...

De szép lett másképp és tényleg nem kell félni a fondanttól:D

Köszi mindenkinek:)

2012. febr. 18. 09:50
 13/18 anonim ***** válasza:

Nagyon ügyes vagy! Gratulálok!


Én már úgy izgulok, keddre kell elkészítenem egy számomra bonyolult tortát. :-)

A sablonja már megvan, azt nagyjából megrajzoltam.


Az lenne a kérdésem, hogy mennyire nehéz a fondanttal bánni? Úgy értem nyújtani, rátenni, rásimítani stb. ?


És te hány dkg fondantot használtál a torta bevonására? És mekkora volt az a torta?


Bocs a sok kérdésért de kicsit ideges vagyok mert nem akarom elrontani és senki nem tud segíteni.

2012. febr. 19. 08:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 14/18 A kérdező kommentje:

Az a titok, hogy porcukor, porcukor, porcukor, amennyit csak felvesz. MINDIG margarinos kézzel kell dagasztani, akkor egyáltalán nem ragad rá a kézre.

Én kb. kétszer annyi porcukrot használtam fel, mint amennyit a recept ír, de tökéletes lett, nem szakadt.

300 g pillecukorból és kb. 600 g porcukorból annyi fondant lett, hogy két tortára bőven elég lett volna. (az én tortám 28 cm. átmérőjű volt)

Még nyújthattam volna a fondantot, de olyan 2,5 mm-nél megáltam, feltekertem a nyújtófára, amit előtte alaposan bemargarinoztam, porcukroztam és úgy nem ragadt rá, lazán le tudtam tekerni és beborítani a tortát.


Ha ragad, csak még több porcukor kell és jó lesz:) Ha meg meghűlt, és megkeményedett, vissza a mikróba, kicsit melegíteni és megint porcukor:)


Sok sikert:)

2012. febr. 20. 13:17
 15/18 anonim ***** válasza:

Húh, köszönöm a segítséget :-)


Hát megmondom őszintén, nagyon izgulok nehogy elrontsam, mert nem tudnám újra csinálni, vagy kijavítani, és csalódást sem szeretnék okozni vele...

A piskótát már megsütöttem, hogy arra ne legyen holnap gondom, csak a krémet kell megcsinálnom és a fondanttal bevonnom.


Hát szurkolj nekem! :-)

2012. febr. 20. 19:09
Hasznos számodra ez a válasz?
 16/18 A kérdező kommentje:
na...eddig elkészült:) hogy sikerült???
2012. febr. 21. 19:03
 17/18 anonim ***** válasza:

Igen, elkészült. :-)


Gyönyörű lett!!!! Annyira hogy 10 percenként futkoztam a hűtőhöz hogy megnézzem. :-)

Néztem itt a neten erről a figuáról tortás képeket, de minden túlzás nélkül állíthatom hogy az enyém messzemenően veri az összeset. :-)


Ha gondolod megpróbálhatom belinkelni a fényképét. :-)

2012. febr. 22. 08:36
Hasznos számodra ez a válasz?
 18/18 A kérdező kommentje:

rendben, kíváncsian várom :D


örülök, hogy sikerült:)

2012. febr. 22. 14:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!