Hogyan kell jól csinálni a bolgár szeletet?
Figyelt kérdés
Sosem sikerül. Liszt után tojásban forgatom meg a húst, majd irány a forró olaj, és mire megsül, nem sok marad rajta a tojásból, vagy ha mégis, az végképp nem úgy néz ki, mint ahogy a bolgár szelet az étteremben/étkezdében. Biztos rosszul csinálom. Tehát hogyan is kellene?2012. febr. 12. 21:32
1/3 anonim válasza:
Nem ismerem a bolgár szeletet, lehet, hogy nálatok a konyhán nevezte el valaki igy.
Ami hasonló, az a párizsi szelet, de ott elöször lisztbe, utána tojásba és újra lisztbe mártják a hússzeleteket és úgy sütik.
2/3 A kérdező kommentje:
Érdekes, a körülöttem lévők is e néven ismerik, pedig különböző megyékből származunk. Azért köszi a receptet
2012. febr. 12. 22:19
3/3 anonim válasza:
Nekem bolgár a férjem, de ő is párizsi szeletnek ismeri:)) a lényeg, hogy jó sűrű tojásos/tejes masszát kell készíteni, és valóban először lisztbe kell mártani a húst, utána a keverékbe. teljesen be kell hogy vonja, két villával ügyesen át lehet menteni a forró zsírba.
van amikor tejföllel csinálom, úgy még finomabb a bunda.
ha az egyik felét már összekapta, rögtön fordítsd meg,hogy a másik fele is süljön gyorsan meg.így, ha már egyben van bunda, nem fog róla lemászni:)
üdv.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!