Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogyan kell jól csinálni a...

Hogyan kell jól csinálni a bolgár szeletet?

Figyelt kérdés
Sosem sikerül. Liszt után tojásban forgatom meg a húst, majd irány a forró olaj, és mire megsül, nem sok marad rajta a tojásból, vagy ha mégis, az végképp nem úgy néz ki, mint ahogy a bolgár szelet az étteremben/étkezdében. Biztos rosszul csinálom. Tehát hogyan is kellene?
2012. febr. 12. 21:32
 1/3 anonim ***** válasza:

Nem ismerem a bolgár szeletet, lehet, hogy nálatok a konyhán nevezte el valaki igy.

Ami hasonló, az a párizsi szelet, de ott elöször lisztbe, utána tojásba és újra lisztbe mártják a hússzeleteket és úgy sütik.

2012. febr. 12. 21:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/3 A kérdező kommentje:
Érdekes, a körülöttem lévők is e néven ismerik, pedig különböző megyékből származunk. Azért köszi a receptet
2012. febr. 12. 22:19
 3/3 anonim ***** válasza:

Nekem bolgár a férjem, de ő is párizsi szeletnek ismeri:)) a lényeg, hogy jó sűrű tojásos/tejes masszát kell készíteni, és valóban először lisztbe kell mártani a húst, utána a keverékbe. teljesen be kell hogy vonja, két villával ügyesen át lehet menteni a forró zsírba.

van amikor tejföllel csinálom, úgy még finomabb a bunda.

ha az egyik felét már összekapta, rögtön fordítsd meg,hogy a másik fele is süljön gyorsan meg.így, ha már egyben van bunda, nem fog róla lemászni:)

üdv.

2012. febr. 13. 07:11
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!