Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » A tejporból kapott tej és a...

A tejporból kapott tej és a 3,5 százalékos tej között mi a különbség?

Figyelt kérdés

2012. febr. 10. 15:53
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
76%
2012. febr. 10. 15:59
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/11 anonim ***** válasza:
66%
Az, hogy az egyik tejporból van, a másik pedig nem esett át ilyen traumán. A feldolgozás során sok értékes anyag távozik belőle, vitamin- és ásványianyag-tartalma nem egyenértékű.
2012. febr. 10. 16:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/11 A kérdező kommentje:
és a raffaellot lehet 3,5 százalékos tejjel elkésziteni?
2012. febr. 10. 16:02
 4/11 anonim ***** válasza:
70%
A cikk sántít egy cseppet. A hőkezelés sok vitamint károsít, és a legfontosabbat, a tejsavbaktériumokat elpusztítja.
2012. febr. 10. 16:03
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/11 anonim ***** válasza:
Hogy szól a recept? Mert én még nem sosem csináltam raffaellót.
2012. febr. 10. 16:04
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/11 anonim ***** válasza:
100%
Nem! Ha tejjel csinálod a raffaellót, akkor nem kapsz gyúrható masszát.
2012. febr. 10. 16:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/11 anonim ***** válasza:
100%

a tejporban minden benne van, ami a tejben, csak koncentráltan. a raffaellóhoz a szárazanyag mivolta miatt kell tejpor,friss tejből nem lehet elkészíteni, mert minden tejnek kb 90 %-a víz ( tehénből eredő, nem a csapból)a többi a zsír, a tejcukor, az ásványi anyagok,vitaminok.

szóval maradj az erdeti recept szerint tejpornál.

2012. febr. 10. 16:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/11 anonim ***** válasza:
51%

"a tejporban minden benne van, ami a tejben,"


Ugyanis azt illő volna tudni hogy a tejport 30-32 fokon készítik! Ugyanis vákuumban párolják be!

2012. febr. 10. 17:42
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/11 anonim ***** válasza:

na ne !!! évekig porítottunk, ne akarj már tudós lenni a tejpor ügyben:)

42 évi tejes múlttal csak tudom, mit írok, beszélek:))

2012. febr. 10. 18:12
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/11 anonim válasza:
0%

fel kelle fogni végre, hogy az összes női újság PR cikkeket, reklámokat ír, teljesen komolytalan, sőt káros források. Be kell írni a Google-be: tej káros hatása

és rögtön egyszerű lesz, hogy egyiket sem szabad inni.


Dr. Robert M. Kradjian orvos a honlapján kifejti hogy a szakirodalom például 1988 és 1993 között 2700 tanulmányban foglalkozott a tejjel a "gyógyászat" címszó alatt. Ebből ő személyesen közel 500-at vizsgált meg. Ezt írta:

"Hogyan foglalhatnám össze ezeket a cikkeket? Még a borzalmas minosítésnél is rosszabbak egy picivel. Eloször is, egy szerző sem beszélt a tehéntejről mint egy mellékhatás nélküli kiváló ételről és mint 'teljes értékű étel'-ről, mint ahogy azt az ipar elhitette velünk. A kiadott riportok fő fókuszában ezek voltak: bélgörcs, bélfertőzés, belső vérzés, vérszegénység, allergiás reakciók csecsemőknél és gyerekeknél, valamint fertőzések mint például salmonella. Még baljóslatúbb a szarvasmarha fehérvérűség vírusától való félelem, vagy a BIV (bovine immunodeficency virus) nevű szarvasmarha AIDS-szerű vírusától, valamint a gyermek cukorbetegség előidézésével való kapcsolatától. A tejben levő vérrel és fehér (genny) sejtekkel, valamint a benne levo kémiai anyagok, permetek egész sorával is foglalkoztak. Gyermekeknél ezek a problémák merültek fel: allergia, fül- és mandula fertőzés, ágybavizelés, az asztma súlyosbodása, bélvérzés, görcsök, és 1-es típusú cukorbetegség. A felnőtteknél a problémák inkább a szívbántalmak és ízületi gyulladás, allergiák, homloküreg gyulladás, és a sokkal komolyabb fehérvérűség, meg a lymphoma-ban és rákban való közreműködése."

2012. jún. 11. 13:53
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!