Tudnátok nekem sós aprósütemény receptet ajánlani? Ne élesztőset!
Figyelt kérdés
2012. febr. 9. 12:13
1/4 R8ita válasza:
Szia!Nekem van egy nagyon finom sós receptem:
40 dkg liszt
20 dkg margarin (én 10-10 dkg margarint és zsírt teszek bele, így omlósabb)
1 cs sütőpor
2 tojás sárgája
1 kis doboz tejfől (ha nem elég , lehet még bele tenni, a lényeg h könnyen nyujtható tészta legyen)
12 dkg sajt a tésztába (bármilyen sajt megfelel és ha több csak finomabb a tészta)
kiskanál só
Mindent jó alaposan összegyurok, kinyujtom, a tetejét megkenem a maradék tojásfehérjével, és szorhastz rá, mákot, köménymagot, szezámmagot sajtot vagy ami épp van otthon.A legeszszerűbb csíkokra vágni. de ha időm engedi én mini pogácsékat csinálok belőle.Tepsibe teszem, előmelegített sütőben pirulásig sütöm.Nagyon finom és nem szárad ki.
2/4 anonim válasza:
Bocs, külföldröl irok, meg tudnád adni, hogy mennyi a kis doboz tejföl? Itt valószinüleg más méretü dobozok vannak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!