Nagyon finom sós aprósütemény receptet keresek!?
Dupla kukoricás muffin:
Hozzávalók:
15 dkg liszt
15 dkg kukoricadara
2 db tojás (csak egyet használtam, de elég volt)
2 teáskanál sütőpor
1 teáskanál só
2x130 ml joghurt
1 dl tej
8 dkg vaj
egy kis vöröshagyma
fél doboz kukoricakonzerv
5 dkg cheddar sajt reszelve
bors
Elkészítés:
A vajat megolvasztottam, az apróra vágott vöröshagymát és a kukoricát megdinszteltem rajta, majd félretettem kicsit hűlni.
Egy edényben összekevertem a liszteket, sót, sütőport, sajtot, egy másikban a tojást, joghurtot és tejet, majd ezeket beleöntöttem a lisztes keverékbe. Utánaküldtem a vajas-zöldséges keveréket, néhány mozdulattal elvegyítettem a száraz és nedves anyagokat.
Kibéleltem egy muffinformát papírral, színültig töltöttem a mélyedéseket a tésztával.
180 fokon 25 percig sültek a muffinok.
Sajtos rúd
Hozzávalók: 60dkg liszt, 50 dkg Ráma, 10 evőkanál víz, 2 evőkanál ecet, 1 teáskanál só. A vajat a liszttel elmorzsolod, hozzáadod a többit. 2 órát hűtőben pihenteted. Vékonyra nyújtod,tetejét tojással megkened, reszelt sajttal megszórod. Vékony csíkokra vágod, 170 fokon megsütöd. Sokáig eláll, nagyon finom.
A leges legjobb,mint az igazi cukrászati tea sütemény,cím: desszert.eu,
Nehéz sós teasütemény.Mindenki süsse ki:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!