Hogyan készítsek gyümölcskrémlevest ha nincs itthon tejszínem?
Forrald fel a befőttet kis vízzel, tegyél hozzá fahéjat és szegfűszeget, egy karika citromot, majd szedd ki a fűszereket és turmixold el a gyümölcsöt, utána habard be kis étkezési keményítővel elkevert tejföllel vagy joghurttal, ha nem elég édes adj hozzá cukrot.
Ha lenne tejszined csak turmixolni kellene a kettőt és kész.
a puding tökéletes sűrítő, csak egy két kanállal kell egy levesbe, persze tejjel, vízzel
kikeverve.
ha csak liszt és víz van otthon az sem baj az ízesített megfőtt gyömölcsöt, lisztes-vizes csomómentes habarással sűrítjük, utána botmixerrel pürésítjük. a sűrűséget ízlés szerint a befőtt levével szabályozhatjuk.
ha van egy natúr, vagy gyümölcsjoghurtunk, azt is belemixeljük.
Nem szoktam mixelni, mert szeretjük a gyümölcsöt, de tökéletesen jó ha egy evőkanál vaníliás pudingot elkavarsz egy kis vízzel és ezzel habarod be.
Gyerekkoromba édesanyám mindig tejföl-liszt keverékkel sűrítette és nagyon finom volt. A lényeg úgy is a gyümölcs, a cukor, a fahéj, szegfűszeg.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!