Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Óriás szív alakú mignon? Hogyan?

Óriás szív alakú mignon? Hogyan?

Figyelt kérdés
Páromnak szív alakú formában sütött mignon-t szeretnék készíteni. Gondban vagyok azonban a mennyiségekkel (tészta, krém) és igazából rendes mignon receptet sem találtam. Továbbá nagy fejtörést okoz a máz elkészítése is, ami a tetején van. Tudna valaki segíteni? Recept, máz elkészítési mód? Szerintetek a mázon kívül a tetejét díszíthetem dr. Oetker dekortollal vagy az nem megy hozzá? Köszi szépen!

2012. febr. 5. 17:27
 1/8 anonim ***** válasza:
23%
Rendes mignon:piskótalapon vastag vajas krém. Bevonva csokival,vagy fondanttal. Tortaformában még nem láttam.
2012. febr. 5. 17:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/8 anonim ***** válasza:
100%

milyen tészta legyen, milyen krém, milyen máz? eredeti fondán máz? mekkora az az óriás?

csak példának: kb. 16 szeletesnek 50-60 dkg a piskóta 7-8 tojásból, felvág háromba, betölt 2x30/40 dkg krémmel, kifagyaszt, forró lekvárral leken, rakás fondán felolvaszt, higít, áthúz

mivel te csinálod, biztos szép lesz :)

2012. febr. 5. 17:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/8 anonim ***** válasza:
34%

Van szív alakú sütőforma (100 forintos jellegű boltokban is lehet szerintem kapni). Sütsz egy sima piskótát (ahány tojás, annyiszor 4 dkg liszt, 4dkg cukor)


pl: 7 tojás, 28 dkg cukor, 28 dkg liszt (a lisztbe belekeverek 1 sütőport) A tojást és a cukrot habosra verem, majd apránként beleadagolom a sütőporos lisztet) Barna sütőpapírral kibélelem a formát és tűpróbáig sütöm)


Kiveszem a sütőből és leszedem a papírt róla. Hagyom, hogy kihűljön.


Krém: 25 dkg vaj + 25 dkg porcukor habosra keverve.

2 csomag pudingot megfőzök 6 dl tejjel (cukrot nem teszek bele) Olyan pudingot választok, amilyen színű krémet szeretnék. Valentin nap = puncs vagy eper.

Ha kihült a főzöttkrém (folyamatosan kell keverni, mert különben csomós lesz), akkor összekeverem a vajas krémmel.


Kettévágom a piskótát és megtöltöm a krémmel.

A fondan kicsit macerásabb (lenne nekem, mert még sosem csináltam), de a lényege cukormassza.

A neten biztos van fondan recept. vagy ha veszel marcipán masszát és ételfestékkel színezed, akkor azt csak ki kell nyújtani és ráhúzni a tortára.


Ezt mondjuk egyszerűbb verzióban egy valentin napi muffin formájában jobban el tudom képzelni. Akár úgy is, hogy hab van a tetején.


Sok sikert!

2012. febr. 5. 18:08
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/8 anonim ***** válasza:
utolsó, neked fogalmad sincs, milyen a minyonon a máz, ugye?
2012. febr. 5. 23:11
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat. A formám már meg van, nagyobb szív sütőforma (ezért is írtam, hogy óriás, hiszen a mignon méretéhez képest ez tényleg óriás). Fehér tésztára gondoltam, a kakaós nálam mindig törik/reped sütés közben. A fondant és a mignon lévő máz szerintem két különböző, ezért is kérdeztem, hogy kell csinálni. Fondant-ot már csináltam, de a máz lágyabb és ropogósabb. Na majd csak lesz valahogy.
2012. febr. 6. 19:34
 6/8 anonim ***** válasza:
igen, jól gondolod, hogy különböző, olyat házilag elég nehéz csinálni, amúgy AZ az igazi fondán, ezt a nyújtható burkoló utánzatot amerikában találták ki, baromi népszerű lett az elmúlt években
2012. febr. 6. 19:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/8 anonim ***** válasza:
0%

De igen, van fogalmam a fondanról (sok cukorból és valami zselésítőből készült massza)Miből gondolod, hogy nincs? Nem szoktam csak úgy unalomból írogatni, csupán segítő szándék vezérelt. Én leírtam, hogy hogyan csinálnám. Igazából ezt használják a mignonra. Most jut eszembe, hogy ilyet lehet kapni cukrászkellékes boltban. Igaz, meg kell venni belőle egy egész tömböt (mert 1 kg-ot nem adnak)


Miért baj, ha az ember csak elméletben tudja, hogy hogyan kell csinálni. Én speciel a csemege mignont (csokoládébevonatos) jobban kedvelem, bár ég nekem az is túl krémes.


Sok sikert!


#3

2012. febr. 6. 19:51
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/8 anonim ***** válasza:

te miből gondolod, hogy ezt használják a minyonra? :'D

ejnye ezt a nagy magabiztosságot, nem akarlak én kioktatni, nem szoktam csak úgy unalomból Irogatni, csupán a segítő szándék vezérelt :)

szóval: nem, nem ezt használják, hidd el; de, lehet kapni 1 kg kiszerelésben is, olyat amire te gondolsz; sajnos az elméletet sem tudod; a mignon nem csemege, hanem mingnon, a csemege teljesen más kategória; csokoládéban nem szokás mignont kimártani, max. csokoládés fondánban

és hogy tiszta legyen a kép a fondán egy főtt, invertált cukorkészítmény, ezen túl többek között táblázással állítják elő, röviden

2012. febr. 6. 22:35
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!