Óriás szív alakú mignon? Hogyan?
milyen tészta legyen, milyen krém, milyen máz? eredeti fondán máz? mekkora az az óriás?
csak példának: kb. 16 szeletesnek 50-60 dkg a piskóta 7-8 tojásból, felvág háromba, betölt 2x30/40 dkg krémmel, kifagyaszt, forró lekvárral leken, rakás fondán felolvaszt, higít, áthúz
mivel te csinálod, biztos szép lesz :)
Van szív alakú sütőforma (100 forintos jellegű boltokban is lehet szerintem kapni). Sütsz egy sima piskótát (ahány tojás, annyiszor 4 dkg liszt, 4dkg cukor)
pl: 7 tojás, 28 dkg cukor, 28 dkg liszt (a lisztbe belekeverek 1 sütőport) A tojást és a cukrot habosra verem, majd apránként beleadagolom a sütőporos lisztet) Barna sütőpapírral kibélelem a formát és tűpróbáig sütöm)
Kiveszem a sütőből és leszedem a papírt róla. Hagyom, hogy kihűljön.
Krém: 25 dkg vaj + 25 dkg porcukor habosra keverve.
2 csomag pudingot megfőzök 6 dl tejjel (cukrot nem teszek bele) Olyan pudingot választok, amilyen színű krémet szeretnék. Valentin nap = puncs vagy eper.
Ha kihült a főzöttkrém (folyamatosan kell keverni, mert különben csomós lesz), akkor összekeverem a vajas krémmel.
Kettévágom a piskótát és megtöltöm a krémmel.
A fondan kicsit macerásabb (lenne nekem, mert még sosem csináltam), de a lényege cukormassza.
A neten biztos van fondan recept. vagy ha veszel marcipán masszát és ételfestékkel színezed, akkor azt csak ki kell nyújtani és ráhúzni a tortára.
Ezt mondjuk egyszerűbb verzióban egy valentin napi muffin formájában jobban el tudom képzelni. Akár úgy is, hogy hab van a tetején.
Sok sikert!
De igen, van fogalmam a fondanról (sok cukorból és valami zselésítőből készült massza)Miből gondolod, hogy nincs? Nem szoktam csak úgy unalomból írogatni, csupán segítő szándék vezérelt. Én leírtam, hogy hogyan csinálnám. Igazából ezt használják a mignonra. Most jut eszembe, hogy ilyet lehet kapni cukrászkellékes boltban. Igaz, meg kell venni belőle egy egész tömböt (mert 1 kg-ot nem adnak)
Miért baj, ha az ember csak elméletben tudja, hogy hogyan kell csinálni. Én speciel a csemege mignont (csokoládébevonatos) jobban kedvelem, bár ég nekem az is túl krémes.
Sok sikert!
#3
te miből gondolod, hogy ezt használják a minyonra? :'D
ejnye ezt a nagy magabiztosságot, nem akarlak én kioktatni, nem szoktam csak úgy unalomból Irogatni, csupán a segítő szándék vezérelt :)
szóval: nem, nem ezt használják, hidd el; de, lehet kapni 1 kg kiszerelésben is, olyat amire te gondolsz; sajnos az elméletet sem tudod; a mignon nem csemege, hanem mingnon, a csemege teljesen más kategória; csokoládéban nem szokás mignont kimártani, max. csokoládés fondánban
és hogy tiszta legyen a kép a fondán egy főtt, invertált cukorkészítmény, ezen túl többek között táblázással állítják elő, röviden
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!