Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Kaptam egy csomó tojást, mit...

Kaptam egy csomó tojást, mit csináljak vele?

Figyelt kérdés

kb 50 tojás van itthon, nem szeretném hogy tönkre menjen de egyszerre felfalni sem...

esetleg fagyasztós kajaötleteket is várnék...

2009. jún. 1. 10:55
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
Hát én még olyanról nem hallottam volna, hogy tojásos ételeket fagyasztottak volna, de én adnék neked tippeket! Csinálhatsz belőle tojásos nokedlit, kaszinótojást, sütiket süthetsz!!! Vagy egyszerűbb, ha a googl.hu-ra mész és ott tojásos finomságokat keresel!:)
2009. jún. 1. 10:59
 2/13 anonim ***** válasza:
Szerintem sincs túl sok tojásos étel, amit le lehetne fagyasztani.. CSinálj pl. piskótát 8tojásból, ezzel máris elfogyott a tojás majdnem egyötöde..
2009. jún. 1. 11:30
 3/13 anonim ***** válasza:

csinálhatod monjuk azt, hogyha többen vagytok a családban akkor :

5-6 tojást kikeversz lazán, nem muszáj habosra

bele összekockázol hagymát

kolbászt

szalonnát

sajtot

majd két percig kevergeted láng felett...

mmm nagyon finom :D

2009. jún. 1. 11:32
 4/13 anonim ***** válasza:
100%

Bármilyen meglepő,de jól záródó dobozban az egész tojást is le lehet fagyasztani,csak kiengedés után azonnal fel kell használni.,ezért célszerű egy dobozba annyit tenni,amennyit egyszerre felhasználsz.

A tojásfehérjét pedig szintén leszoktam fagyasztani,ha csak a sárgáját használom fel.

Ha nagyon sok a tojásom,én sem élek állandóan tojásos ételeken,sütiken.Nyugodtan kipróbálhatod.

2009. jún. 1. 11:33
 5/13 anonim ***** válasza:
Csinálj tojáspörköltet! Egy családnak kell hozzá min. 15 db tojás!
2009. jún. 1. 11:50
 6/13 anonim ***** válasza:
Madártej is finom 15 tojásból :)
2009. jún. 1. 13:29
 7/13 anonim ***** válasza:
a piskótát le lehet fagyasztani,mondjuk nem kőr alakban praktikus, hanem pl csíkokban, kockákban, jó lesz somlóinak vagy bármilyen öntettel, pudinggal később
2009. jún. 1. 16:42
 8/13 anonim ***** válasza:
A galuskát, a tojásfehérjét én le szoktam fagyasztani, és a sütik legtöbbje is kibírja. Ami még eszembe jut: rántotthús, rántottsajt (mindkettőt még nyersen is fagyaszthatod, és előkapod, ha kell, és megsütöd). Azonnali fogyasztásra: madártej, palacsinta, bundáskenyér, rántotta, tükörtojás, rántott főtt-tojás(panírozva, mint a húsnál).
2009. jún. 1. 20:37
 9/13 A kérdező kommentje:
köszi mindenkinek
2009. jún. 2. 10:25
 10/13 anonim ***** válasza:

tudod mit gyúrjál belőle tésztát

én szoktam vagy te nem?

abbol jó sokat tudsz csinálni és nem kell tésztát venned a boltban

2009. jún. 2. 15:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!