Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Dobostorta tetejét hogy...

Dobostorta tetejét hogy vágjam fel, ha nincs olyan műanyag tortaszeletelőm?

Figyelt kérdés
2012. jan. 31. 00:32
 1/5 anonim ***** válasza:
Nem tudom, hogy milyen szeletelore gondolsz. En a dobostortan a cukormazat mindig frissen "bevagdosom", igy szeletelesnel nem torik ossze.
2012. jan. 31. 00:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/5 A kérdező kommentje:

2:40-nél mutatja:

http://www.youtube.com/watch?v=c2OhEuL103U


Nem törik el, ahogyan szeled a vége felé?

2012. jan. 31. 00:54
 3/5 anonim ***** válasza:
jo ez a link!
2012. jan. 31. 06:21
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/5 anonim ***** válasza:

A müanyag izére nincs feltétken szükség, amikor ráöntöd a cukormázat, akkor vársz picit, hogy legyen nagyon folyós, és utána éles késsel bevágod a szeleteknek megfelelöen. Amikor egészen kihült, akkor a bevágáso mentén átvágod a lapot és elszeletelve teszed a torta tetejére. Amikor a tortát akarod felvágni, akkor az elvágott részeknél vágod át a többi réteget.

Az ott látható müanyag csak annyiban jóbb, hogy ott a mázas lapot egyszerre tudod átvágni az összes helyen, nem egyenként.

2012. jan. 31. 07:51
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/5 anonim ***** válasza:

Egyszer tv-ben úgy csinálták, hogy nem a tortára öntötte a karamellt, hanem simán a torta forma alját vajazta le és arra.

Még lágyan bevagdosta, majd szilárdulás után átvágta, és a tortára a háromszögeket egyenként helyezte fel, a fölső sarkát egy kis krémmel kitámasztva.

2012. jan. 31. 07:55
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!