Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hús nélkül hogyan lehet...

Hús nélkül hogyan lehet elkészíteni a vadashoz a mártást?

Figyelt kérdés
2007. júl. 31. 22:46
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

hozzá valók: 2 szál sárga-, és fehérrépa, 1 fej vöröshagyma, 1 ek olaj, 1 ek liszt, 2 dl tejföl, 5 szem bors, 2 babérlevél, cukor, ecet, só, marha vagy csirek ízű leveskocka


A sárga-, és fehérrépát a felkarikázott hagymával együtt az olajon megpárolod, az összes hozzávalót beleteszed annyi vízbe, amennyi ellepi és felforralod,puhára főzöd a zöldségeket, majd áttöröd. Behabarod és spagettivel, vagy makarónival tálalhatod is :))))

2007. aug. 6. 17:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
Ha egyszerű és gyors megoldást keresel, lehet kapni mirelit vadas-mártást. Nagyon finom, és elég hozzá a tészta, bár én szoktam párolt mirelit sárgarépa-darabkákat tenni bele, akár hússal, akár hús nélkül készítem.
2007. aug. 8. 10:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/6 anonim ***** válasza:
100%

Én égetett cukros teát öntök bele, különleges íze lesz, anyutól tanultam.

A sima kristálycukrot elkezdem melegíteni egy száraz lábosban és amikor már folyóssá, barnává vált, felöntöm vízzel.

De a mártásba csak hidegen szabad beleönteni, én így tanultam.

Meg mustárt is teszek bele, nagyon fini.

2008. júl. 10. 08:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/6 anonim ***** válasza:
51%
neten fent van
2021. dec. 22. 20:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/6 anonim ***** válasza:

500 g sárgarépa

200 g fehérrépa

1 fej vöröshagyma

1/2 fej zeller (kb. 200 g)

200 g tejföl

2 ek cukor

2 ek mustár

kb. 50 ml étolaj

2-3 babérlevél

1 kisebb citrom reszelt héja és leve

1 db knorr házias levesalap

1 l víz

só, bors


Elkészítés


1

A sárgarépát, fehérrépát meghámozzuk és vastagabb karikákra vágjuk.

A meghámozott zellert felkockázzuk.

A vöröshagymát is megpucoljuk és apróra kockázzuk.


2

Felhevített olajon a cukrot kicsit karamellizáljuk, amikor szép aranybarna a színe hozzáadjuk a hagymát majd percig pároljuk és hozzáadjuk a felkockázott zöldségeke. Összeforgatjuk és 5 percig pirítjuk.


3

1 liter vízben alaplevet készítünk, felöntjük vele a zöldségeket, sózzuk, borsozzuk, belerakjuk a babérleveket és puhára főzzük. Valamint ízlés szerint citrom héjat reszelünk és citrom levét teszünk bele.


4

Ha a zöldségek megpuhultak akkor vesszük ki egy-két merőkanálnyi levet és a tejföllel simára keverjük.

Kivesszük a babérleveket és botmixerrel pépesítjük a zöldségeket majd folyamatos keverés mellett hozzáadjuk a kikevert tejflölt és a mustárt.

máj. 21. 21:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/6 anonim ***** válasza:

Vadas mártás (hús nélkül)

4 személyre



4 szál sárgarépa

3 szál petrezselyemgyökér

1 db krumpli

1 db vöröshagyma

2 gerezd fokhagyma

só (természetes, nem finomított)

1/4 teáskanál őrölt babér

tört bors

1 teáskanál cukor (nyers nád)

2 teáskanál mustár

olívaolaj (extra szűz)

1/2 kis pohár tejföl


1. tisztítsuk meg a zöldségeket, és vágjuk apróbb darabokra

2. kevés olívaolajon pirítsuk aranybarnára a vöröshagymát, majd reszeljük hozzá a fokhagymát

3. adjuk hozzá a felaprított zöldségeket és néhány percig pirítsuk össze (gyakran keverjük át, ne égjen le)

4. öntsük fel annyi vízzel, ami épp ellepi, majd fűszerezzük a babérral (ha levelet használunk, mixelés előtt vegyük ki), sóval, borssal és fedő alatt főzzük puhára a zöldségeket

5. ha megfőttek a zöldségek, botmixerrel pürésítsük, majd húzzuk le a lábost a tűzről, keverjük el benne csomómentesre a tejfölt, ízesítsük a cukorral, mustárral és visszatéve a tűzre forraljuk össze a mártást


Praktikák:

- a cukrot, mustárt, tejfölt ízlés szerint adagoljuk

- ha tejmentes, vagy vegán fogást készítünk, tejföl helyett (GMO mentes) szójajoghurtot használjunk

- ha hagyományos módon készítjük, hússal, akkor a krumplit hagyjuk el, a zöldségeket a hússal együtt főzzük, majd pürésítés előtt vegyük ki

- tálalható tésztával, zsemlegombóccal, gnocchival

máj. 21. 21:37
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!