Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Szeretitek a befötett?

Szeretitek a befötett?

Figyelt kérdés
2012. jan. 24. 16:34
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

Én régen töménytelen mennyiségben ettem (nagyanyám istenieket csinált! Volt, hogy egy este két üveggel eltüntettem.. :) )

Aztán egyszer ettem egy szörnyűt - valószínűleg régi volt, vagy nem tudom, de a cseresznye valami porszerű izévé omlott szét :s Azóta se ettem befőttet, egyszerűen nem vágyom rá, pedig tudom, hogy csak az az egy volt rossz :)

2012. jan. 24. 17:33
 12/14 anonim ***** válasza:
Az őszibarackot meg a ribizlit.
2012. jan. 24. 18:11
 13/14 anonim ***** válasza:
Igen. Bármilyen jöhet, mindent szeretünk. Őszibarackot tettem vagy 40 üveggel, és amikor néhány napig olcsóbb volt a zöldségesünknél a nektarin, akkor 2 nap eltettem vagy 60 üveggel. Még csak 4-5 üveggel bontottunk belőle. Szilvát is tettem 30 üveggel, abból is csak 3 üveggel ettünk még csak meg. Azért mert eddig a savanyúságra voltunk jobban rákattanva. A sárgabarackot is szeretjük, de abból lekvárt tettünk kb. 40 üveggel-mert nem minden évben van sárgabarackból jó termés, és ha van, akkor azt ki kell használni. Sütibe, palacsintába meg inkább házi készítésű lekvár a jobb, mint a bolti, mert az nagyon édes, és nincs is olyan jó gyümölcsös íze. Mást sajnos nem tettem, mert nem volt olyan olcsó, hogy érdemes legyen tenni. A meggyet, cseresznyét kilós csomagokba tettem 5-6 zcskónyit kimagozva, hogy majd lepényt sütök belőle. Épp most gondoltam rá, hogy sütni kéne. ' ribizlibokrunk van, arról amit szüretelünk, azt maréknyi adagonként fagyasztom le gyümölcslevesbe, egy kis ízesítőként más gyümölcsöt fel lehet dobni vele.De ha tehetném, akkor tennék mindenből, mint ahogy réggen tettem is. Volt, hogy vagy 500 üveggel tettem el télire, de abban volt cseresznye, meggy, sárgabarack, őszibarack, szilva, birsalmabefőtt, szilva, sárgabarack, őszibaracklekvár, szilvadzsem, savanyúságok minden mennyiségben.De az utóbbi években már sokkal drágábbak a gyümölcsök.
2012. jan. 24. 21:11
 14/14 anonim ***** válasza:
Igen, a barack, cseresznye/meggy és a mandarin befőtt a kedvenc :D
2012. jan. 24. 22:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!