Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Nyers marad a tojássárgája...

Nyers marad a tojássárgája ebben az esetben?

Figyelt kérdés
Mártáshoz van olyan recept, hogy a nyers tojással már nem szabad forralni, csak kb 10 percig melegíteni lángon, illetve leves sűrítésnél, hogy amikor már elzárom a gázt, a forró levesbe belekeverni a nyers tojást. Kismama vagyok, emiatt kérdezem, mert nem szeretnék nyers tojásos ételeket enni. Köszi!
2012. jan. 23. 22:07
 1/8 anonim ***** válasza:
Egészen nem nyers, de kismamaként nem javaslom. Más esetben nem hiszem, hogy valakinek is baja lenne belöle, de igy jobb, ha nem kockáztatsz.
2012. jan. 23. 22:13
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/8 A kérdező kommentje:
másfél éves kisgyerek eheti?
2012. jan. 23. 22:22
 3/8 anonim ***** válasza:

Ebben az esetben te is és a más féléves is eheti.

Kismamaként sem lenne tőle bajod, a magzatnak pedig semmiképpen. Különben sem marad már nyers.

2012. jan. 23. 22:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/8 anonim ***** válasza:
Elképzelhető, hogy megfő, de valószínűbb, hogy félig nyers marad. Én nem enném meg a helyedben és a gyereknek sem adnék belőle.
2012. jan. 24. 01:23
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/8 anonim ***** válasza:
Attól a tíz per melegítéstől megfő a tojás, sőt a forró levesben is pár másodperc alatt megfő a tojás, úgyhogy nyugodt szívvel eheted. :)
2012. jan. 24. 06:11
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/8 anonim ***** válasza:
Amit leírtál, hogy "tojássárgáját a levesbe" ez a folyamat egy fél legírozás. Tojássárgáját adnak tejszínhez, kikeverik, majd a tűzről leveszik a levest (krémleves dúsításához használja a konyhatechnológia) és abba folyamatos kevergetés mellett belecsurgatják. Ne aggódj! Mire a leves olyannyira lehűl, hogy enni lehessen, annyi idő alatt a tojássárgája már nem lesz nyers. A forralást pedig azért nem kell csinálni ebben az esetben, mert a nagy hő hatására a tojássárgája gyorsan fog kicsapódni, és "darabos" lesz az elkészült étel. Sok szerencsét és jó étvágyat!
2012. jan. 24. 12:35
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/8 A kérdező kommentje:
köszönöm az infókat!
2012. jan. 24. 21:43
 8/8 anonim ***** válasza:
Attól lesz sűrűbb, hogy megfő a tojás :) Szerintem nyugodtan eheted, de ha aggódsz miatta, akkor ne, annyit nem ér :)
2012. márc. 24. 21:04
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!