Hogyan lehet olyan palacsintatésztát készíteni, ami teflon sütőben nem ragad oda és könnyedén elválik a sütőtől a tészta?
Figyelt kérdés
Pontos receptet várok.2009. máj. 28. 11:54
1/6 anonim válasza:
Annyira pontosat nem tudok adni, de ami nagyon fontos: ahány deci tej, annyi tojás! A teflonsütőbe is szoktam tenni pár csepp olajat.
2/6 anonim válasza:
A lényeg hogy nem szabad sok tejet ill cukrot tenni bele, ha még is ragadna tegyél még hozzá lisztet majd szódát.
3/6 anonim válasza:
40 dkg liszt, 4 tojás, 1 l tej meg egy kevés olaj. Cukrot nem kell, ettől nem ragad. Olaj helyett volt, hogy olvasztott mangalica zsirt tettem, puhább lett megsülve. A recept a Horváth Rozi szakácskönyvből van.
4/6 anonim válasza:
én a tésztába és a sütőbe is teszek egy kis olajat
de egy kis cukrot és sót is
cukorból nem kell sok, mert akkor könnyen odaég, karamellizálódik benne a cukor...
5/6 anonim válasza:
Cukrot nyugodtan tehetsz bele, nem fog leragadni, ha jó a tészta.
Az egésznek az a lényege, hogy kb. 1 liter tejhez 1 dl olajat is bele kell keverni a tésztába. Ilyen mennyiséghez elég 1 tojás.
6/6 anonim válasza:
1 tojás, 4 dl szénsavas ásványvíz, 4 dl tej, 25 dkg liszt. Én turmixgéppel kavarom, hagyom állni fél órát, majd (újra mixelem és) pár csepp olaj a palacsintasütőbe és már sütöm is. Nekem sose ragad le.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!