Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogyan lehet olyan palacsintat...

Hogyan lehet olyan palacsintatésztát készíteni, ami teflon sütőben nem ragad oda és könnyedén elválik a sütőtől a tészta?

Figyelt kérdés
Pontos receptet várok.
2009. máj. 28. 11:54
 1/6 anonim válasza:
37%
Annyira pontosat nem tudok adni, de ami nagyon fontos: ahány deci tej, annyi tojás! A teflonsütőbe is szoktam tenni pár csepp olajat.
2009. máj. 28. 12:04
 2/6 anonim ***** válasza:
78%
A lényeg hogy nem szabad sok tejet ill cukrot tenni bele, ha még is ragadna tegyél még hozzá lisztet majd szódát.
2009. máj. 28. 12:24
 3/6 anonim ***** válasza:
68%
40 dkg liszt, 4 tojás, 1 l tej meg egy kevés olaj. Cukrot nem kell, ettől nem ragad. Olaj helyett volt, hogy olvasztott mangalica zsirt tettem, puhább lett megsülve. A recept a Horváth Rozi szakácskönyvből van.
2009. máj. 28. 12:46
 4/6 anonim ***** válasza:

én a tésztába és a sütőbe is teszek egy kis olajat

de egy kis cukrot és sót is

cukorból nem kell sok, mert akkor könnyen odaég, karamellizálódik benne a cukor...

2009. máj. 28. 13:46
 5/6 anonim ***** válasza:
44%

Cukrot nyugodtan tehetsz bele, nem fog leragadni, ha jó a tészta.

Az egésznek az a lényege, hogy kb. 1 liter tejhez 1 dl olajat is bele kell keverni a tésztába. Ilyen mennyiséghez elég 1 tojás.

2009. máj. 28. 14:24
 6/6 anonim ***** válasza:
1 tojás, 4 dl szénsavas ásványvíz, 4 dl tej, 25 dkg liszt. Én turmixgéppel kavarom, hagyom állni fél órát, majd (újra mixelem és) pár csepp olaj a palacsintasütőbe és már sütöm is. Nekem sose ragad le.
2009. dec. 14. 19:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!