Egy átlagos hétköznap, egy héten milyen ételeket szoktatok főzni? Pl napra leosztva?
Nálunk vasárnap van leves, valami húsétel köritéssel és valamilyen salátával.
Hétfön a maradékokat esszük, ha kevés, akkor átalakitva.
Kedden rendszerint valami rakott zöldségféle van, vagy egész kevés hússal (4 före max. 20 dkg darált hús) csak az ize miatt, vagy húsmentes.
Szerdán leves, de egytálétel jellegü, utána meg valami tészta vagy kalács.
Csütörtökön fözelék feltéttel - a legtöbbször vagy húsmentes, vagy esetleg egész kevés hús, pár falat személyenként, csak az ize miatt.
Pénteken valamilyen tészta, olasz, rakott, zöldséges vagy ami éppen olcsóbban kapható hozzá, esetleg pizza vagy valamilyen zöldséges lepény, szilvásgombóc vagy hasonló.
Szombaton valami egyszerü tojásos, krumplis vagy rizses étel, mert ezen a napon tartom a nagyobb takaritást meg mosást, nincs idöm fözöcskézni.
szombat-vasárnap mindenképen komplett húsos ebéd.
szombaton egyszerűbb, pl babgulyás, pogácsa,vagy valami húsos egytál, pl csilisbab, vagy valami tartalmas főzelék
(sárgaborsó, lencse, bab) sülthússal.
vasárnap a szokásos menüsor, váltakozva- húsleves,raguleves rántotthús, pörkölt,töltöttcsirke,pácolt oldalas.... stb, petrezselymeskrumpli, kruplipüré, rizibizi stb.
hétfő a vasárnapiból.
ha hús nem maradna, akkor a levest átalakítom,és bundáskenyérrel elfogyasztjuk.
kedd- valamilyen főzelék(zbab,zborsó,spenót,krumpli tejfölösen, vagy paradicsomosan, káposzta kel, vagy paradicsomos, ilyesmik. sült lecsókolbásszal, virslivel.
szerda-valamilyen zöldségkrémleves, krumplistészta,vagy valamilyen édes tészta pl rizskoch, smarni vagy palacsinta,öntöttkifli, máglyarakás
csütörtök- gomba, zöldség, vagy tojáspörkölt rizzsel tésztával.
péntek-általában pizza
persze nem szó szerint így van,mert menet közben minden változhat. ha egy recept megtetszik, van amikor kipróbálom.
vasárnap szokásos-húsleves, vajaskrumpli+rántott hús, savanyúság, sós perec, csokispiskóta
kedden tojásleves-krumpli főzőlevéből pörkölt rizzsel-a maradék husiból
szerda az főzelék valamilyen feltéttel-ált. sült virsli, rántott párizsi, sajt vagy főtt tojás
csüt. ált. husos leves-babgulyás, lencse füstölt hússal, májgombóc stb és utána vmilyen édes-túrós, mákos, káposztás tészta
péntek az egytálételes-rakottkrumpli, rakottkel, töltött paprika, bolognai, paprikáskrumpli, tarhonyáshús, tojásos nokedli
szombat maradék ha marad, ha nem akkor vmilyen leves-zöldborsó, zöldbab, paradicsom stb és utána pizza, palacsinta, gofri, rizskoch, mákosguba, túrógombóc stb
ma 10:12-es: Nem ártana, ha megtanulnál olvasni illetve az olvasott szöveget értelmezni.
Ugyanis NEM arról volt szó, hogy pár falat húst eszünk, és mellette éhezünk, hanem hogy a fözelékkel, illetve az egyebekkel lakunk jól és a hús az, amiböl csak keveset eszünk.
Nem vagyok a mindennapos fozés híve, ezért ha fozok, akkor annyit, hogy 2-3 napig elég legyen. Általában leveseket (csirke, zoldség, gulyás, bab, lencse), rakott karfiol, rántott karfiol, rántott hús, sult hús, porkolt, egészben sutott csirke, sult hal, toltott káposzta, paradicsomos káposztás húsgombóc, rakott krumpli, paprikás krumpli, rántott sajt.
A tésztákat és a főzelékeket nem szeretjük, így az egyáltalán nem szoktam főzni, a húst viszont imádjuk, így az gyakran kerül az asztalra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!