Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Egy átlagos hétköznap, egy...

Egy átlagos hétköznap, egy héten milyen ételeket szoktatok főzni? Pl napra leosztva?

Figyelt kérdés
milyen sűrűn csináltok húsokat?
2012. jan. 21. 17:31
 1/8 anonim ***** válasza:
84%
Hetente 1x van tészta (általában valami olasz, bolognai, milánói, carbonara, vagy csak simán pestoval), 1x hal, 1x főzelék, 1x húsmentes nap, a többi 3 napon pedig husik (főleg a csirkemelles kajákat szeretjük), maradékok, pizza.
2012. jan. 21. 17:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/8 anonim ***** válasza:
100%

Nálunk vasárnap van leves, valami húsétel köritéssel és valamilyen salátával.

Hétfön a maradékokat esszük, ha kevés, akkor átalakitva.

Kedden rendszerint valami rakott zöldségféle van, vagy egész kevés hússal (4 före max. 20 dkg darált hús) csak az ize miatt, vagy húsmentes.

Szerdán leves, de egytálétel jellegü, utána meg valami tészta vagy kalács.

Csütörtökön fözelék feltéttel - a legtöbbször vagy húsmentes, vagy esetleg egész kevés hús, pár falat személyenként, csak az ize miatt.

Pénteken valamilyen tészta, olasz, rakott, zöldséges vagy ami éppen olcsóbban kapható hozzá, esetleg pizza vagy valamilyen zöldséges lepény, szilvásgombóc vagy hasonló.

Szombaton valami egyszerü tojásos, krumplis vagy rizses étel, mert ezen a napon tartom a nagyobb takaritást meg mosást, nincs idöm fözöcskézni.

2012. jan. 21. 17:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
Hetente csak egyszer-kétszer van hús, a többi napokon tészta, főzelék, vagy rakott ételeket csinálok.
2012. jan. 21. 17:51
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/8 anonim ***** válasza:

szombat-vasárnap mindenképen komplett húsos ebéd.

szombaton egyszerűbb, pl babgulyás, pogácsa,vagy valami húsos egytál, pl csilisbab, vagy valami tartalmas főzelék

(sárgaborsó, lencse, bab) sülthússal.

vasárnap a szokásos menüsor, váltakozva- húsleves,raguleves rántotthús, pörkölt,töltöttcsirke,pácolt oldalas.... stb, petrezselymeskrumpli, kruplipüré, rizibizi stb.

hétfő a vasárnapiból.

ha hús nem maradna, akkor a levest átalakítom,és bundáskenyérrel elfogyasztjuk.

kedd- valamilyen főzelék(zbab,zborsó,spenót,krumpli tejfölösen, vagy paradicsomosan, káposzta kel, vagy paradicsomos, ilyesmik. sült lecsókolbásszal, virslivel.

szerda-valamilyen zöldségkrémleves, krumplistészta,vagy valamilyen édes tészta pl rizskoch, smarni vagy palacsinta,öntöttkifli, máglyarakás

csütörtök- gomba, zöldség, vagy tojáspörkölt rizzsel tésztával.

péntek-általában pizza


persze nem szó szerint így van,mert menet közben minden változhat. ha egy recept megtetszik, van amikor kipróbálom.

2012. jan. 21. 19:25
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/8 anonim ***** válasza:
100%

vasárnap szokásos-húsleves, vajaskrumpli+rántott hús, savanyúság, sós perec, csokispiskóta

kedden tojásleves-krumpli főzőlevéből pörkölt rizzsel-a maradék husiból

szerda az főzelék valamilyen feltéttel-ált. sült virsli, rántott párizsi, sajt vagy főtt tojás

csüt. ált. husos leves-babgulyás, lencse füstölt hússal, májgombóc stb és utána vmilyen édes-túrós, mákos, káposztás tészta

péntek az egytálételes-rakottkrumpli, rakottkel, töltött paprika, bolognai, paprikáskrumpli, tarhonyáshús, tojásos nokedli

szombat maradék ha marad, ha nem akkor vmilyen leves-zöldborsó, zöldbab, paradicsom stb és utána pizza, palacsinta, gofri, rizskoch, mákosguba, túrógombóc stb

2012. jan. 21. 23:27
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/8 anonim ***** válasza:
51%
A pár falat húsnak csak az íze miatt mi értelme? Vagy eszek rendesen vagy inkább nem is eszek.Pár falattól csak éhesebb leszek.
2012. jan. 22. 10:12
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/8 anonim ***** válasza:

ma 10:12-es: Nem ártana, ha megtanulnál olvasni illetve az olvasott szöveget értelmezni.

Ugyanis NEM arról volt szó, hogy pár falat húst eszünk, és mellette éhezünk, hanem hogy a fözelékkel, illetve az egyebekkel lakunk jól és a hús az, amiböl csak keveset eszünk.

2012. jan. 22. 13:08
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/8 anonim ***** válasza:

Nem vagyok a mindennapos fozés híve, ezért ha fozok, akkor annyit, hogy 2-3 napig elég legyen. Általában leveseket (csirke, zoldség, gulyás, bab, lencse), rakott karfiol, rántott karfiol, rántott hús, sult hús, porkolt, egészben sutott csirke, sult hal, toltott káposzta, paradicsomos káposztás húsgombóc, rakott krumpli, paprikás krumpli, rántott sajt.

A tésztákat és a főzelékeket nem szeretjük, így az egyáltalán nem szoktam főzni, a húst viszont imádjuk, így az gyakran kerül az asztalra.

2012. jan. 22. 23:59
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!