Gimnazisták! Ti mennyit szoktatok tanulni egy átlagos hétköznap délután? Jártok valahova iskolán kívül sportolni? Milyen hobbikat űztök? Hétvégénként hova jártok? Kort és nemet is kérek!

Én gimi alatt soha nem tanultam...
Najó, volt egy pár nap a 4 év alatt, amikor fél órára elővettem a könyvet. Annyi, hogy jártam különórákra matekból.Érettségin négyesnél rosszabb jegyem nem lett, pedig arra sem tanultam szinte semmit. Elég sok pontom lett, ezért az egyetemre is felvettek. Hozzátenném, a város legelitebb gimijébe jártam, szóval azt sem lehet ráfogni, hogy könnyű volt :D Így visszagondolva nem tudom hogy csináltam....

Most végzek főiskolán, de általános óta szinte változatlan a tanulási módszerem. Még hetedikben mondta az egyik tanárom, hogy nekem a felsőoktatás áldás lesz, mert kampányszerűen tanulok. És tényleg. Órákra nem igazán jártam be, de a dolgozatok, vizsgák előtti utolsó néhány órában pánikszerűen lapozgattam és meglepő módon akkor be is szívta az agyam.
Egyszer próbáltam a napi 10 perces tanulást, de nem igazán működött. Viszont ha 10-re mentem vizsgázni, akkor elég volt hétkor felkelni, 9-ig átolvastam az anyagot és többnyire 4-5-össel jöttem ki a vizsgákról. Mondjuk nekem a dumakészségem sokat segített mindig is, a számomra kellemetlenebb témáktól el tudtam úgy terelni a tanárt, hogy észre se vette, hogy témát váltottunk.

Én átlagosan amikor gimis voltam (egy rangsorban is nagyon erős gimiben), akkor úgy semmit nem tanultam, max ha valami nagyon para dolgozat volt akkor úgy fél órát...
Többnyire 4-4,5 volt az átlagom és 5-ös az érettségim.
A suli lánycsapatában fociztam hetente egyszer, meg néha télen fennfelejtettem magam a buszon és korizni mentem suli helyett, ennyit sportoltam. Hobbiként sokat olvastam, pasizgattam és koncertekre jártam, nem voltam egy bezzeg gyerek.
Most csinálom a második diplomámat amúgy, míg a stréberek azok már mind feladták a nagy terveiket és megállapodtak valami egyszerű irodai papírhajtogatós munkánál, egyik se csinált karriert aki nagyon tanulós volt...

Nem vagyok nagyképű...és miért hazudnék? Azért érettségiztem le 4es 5ösre, mert jártam matektanárhoz, megvolt az angol-német nyelvvizsgám, így egy középszintű érettségi egyáltalán nem fogott ki rajtam, a magyar meg töri meg olyan h még a hülye is meg tudja tanulni...btw szerencsém is volt, és jó tételt húztam.
És igen, általánosban nagyon sokat tanultam. Hazajöttem suli után és este 9ig a könyvet néztem. Hétvégén sem mentem sehova.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!