Mennyivel kell kevesebbet használni olivaolajból mondjuk a napraforgóolajhoz képest?
Az attól függ, hogy a naprafogóolajból mennyit szoktál használni.
Én minden olajból/zsiradékból minimális mennyiséget használok, a napraforgóolajból is max. 1 evökanálnyit egy fözéshez (pörkölt/gulyáshoz is böven elég ennyi), éppen csak, hogy befussa az edény alját. Ha nem összekaristolt edényed van, semmi nem ragad le igy sem. De ugyanúgy nem ég le ezzel sem az étel, mint a megszokotttal.
Az olivaolajból sem kell feltétlen több vagy kevesebb, de arra figyelj, hogy mivel elég intenziv az ize, nem minden ételhez illik.
Ugyanannyi kell.
Én régebben napraforgót használtam, de abból is minimálisat, ha teflonban főzöl, nem ég le, érdemes abba beruházni (vagy egy jó minőségű zománcosba).
Annyi különbség, hogy mióta olívaolajat használok, nem csinálok bő olajban sült ételeket, mert sajnálom kidobni a drága olajat (meg amúgy se egészségesek).
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!