Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Szoktatok előre heti menüt...

Szoktatok előre heti menüt késziteni, hogy melyik nap mit főztök? Igy tényleg lehet sporolni a kajára szánt pénzen?

Figyelt kérdés
Kérlek irjátok meg ,hogy ez a modszer mennyire müködik. Azt gondoltam,hogy már avval is sporolok,ha 2 napra főzök,illetve ha akcióban van , tartos élelmiszer pl liszt cukor stb és a hús abból nagyobb mennyiséget veszek,és elteszem a fagyasztoba adagonként.hogyan lehetne még sporolni ??
2012. jan. 15. 16:38
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Igen, nekünk működik. Mivel nálunk a péntek a "bevásárlós nap", minden csütörtök este összeírom a menüt szombattól-péntekig, és ennek megfelelően állítom össze a bevásárlólistát. Nekünk ez így gazdaságos, biztos, hogy csak olyan kaját veszek, amire tényleg szükségünk van, és egyébként meg boltnak felé se nézek (kivéve pékség) egész héten. Így azért elég sokat lehet spórolni.
2012. jan. 15. 16:50
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/9 anonim ***** válasza:
100%

én mindig tervezek így egész héten csak szerdán megyek egyszer pékségbe egy kilo kenyérért, hétvégén megveszek mindent pl leírom most a heti menüt és a spórolásom


ma volt húsleves, vajaskrumpli sült hússal

ebből holnapra lesz tojásleves( a krumpli levéből) rizs borsóval, répával( a levesből)+maradék sült hús

kedd paradicsomleves, rántott sajt rizzsel, ubrokával

szerda töltött paprika főtt krumplival, csokisfánk

csüt. kolbászos-virslis tejfölös krumplileves (maradék főtt krumpli, fánkból maradék tejföl mert nagy pohárral olcsóbb) rakottkelkáposzta

péntek: maradék virsli, tejföl, kelkáposztából frankfruti leves,+túróstészta

szombat krumplifőzelék piritott baconnel, mákosguba

vasárnap zöldborsóleves, hagymáskrumpli resztelt máj, ecetes ubi, túróspite-maradék túró a tésztáról

2012. jan. 15. 17:08
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/9 anonim ***** válasza:
100%

szerdán megjönnek a reklámújságok, jól átnézzük, mit érdemes venni akcióban. e szerint döntök általában a hétvégi menüről, de, ha megéri és szép valami,akkor többet is veszek.magyarul a hűtőben 2-3 heti kiporciózott hús mindig van, van mihez nyúlni. (hogy meddig, az kérdéses...:(/. mindig akciós borsót, zöldbabot, egyéb zöldségeket veszünk, ezekből is több csomaggal van fagyasztva.fűszereket, lisztet, krumplit hagymát is igyekszünk a legolcsóbb helyről megvenni. szerencsére nálunk 4 km-es belül féltucat multi van, így egyszerűbb.

szóval én is kb szerdán, csütörtökön állítom össze a hétvégi és a következő heti menüsort. a hétvégi nagyobb főzésnél mindig elmentek pár szelet ilyen-olyan panírozott húst, fasírot, egy adak pörköltet stb. és hét közben jól jön.

amúgy a hétköznapok egyszerű kajákkal telnek, valami kis gezemüze leves, krumplistészta, paprikáskrumpli kolbásszal, vagy valamilyen főzelék az "elmentett" húsokkal, vagy tojással.

palacsinta, rizskoch, smarni, pizza, bukta, csiga is

előfordulnak.

egy héten egyszer piacra is megyünk, ott jól körülnézve veszünk meg mindent, ami még hiányzik.

sajnos nálunk egy piac van, az viszont rettenetesen drága.

és csak a szezonnak megfefelő terméket veszünk, pl sav. káposzta, cékla, sütőtök, káposzta. paradicsom, paprika ilyenkor nem kerül asztalra.

ma akartam venni a piacon egy hegyes erős paprikát, hááát

egy kis vékony vacak 200 ft-ért inkább nem kellett.

200 ft-ért kértem egy 720-as csavaros üvegre való finom csípős csalamádét:)

szóval lehet előre tervezni, és érdemes is.

üdv.

2012. jan. 15. 17:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/9 anonim ***** válasza:

A heti bevásárlást én is pénteken csinálom, és úgy vásárolok, hogy mit akarok hétvégén főzni. Szombat-vasárnap úgy főzök, hogy azokból még egy este legyen vacsora.

Pl. most szombaton csirkemájból resztelt máj nokedlivel. Abból maradt még egy evésre, + a nokedliből annyit készítettem, hogy még egy este elég legyen tojásos-nokedlinek.

Ma főztem almalevest (eredetileg karfiolt akartam, de volt néhány fonnyadt almám), a fagyasztóból kivettem a pacalt + krumplit főztem, ebből is maradt még egy evésre.

Így gyakorlatilag szerdával bezárólag van kész kajám.

Csüt-péntek majd készítek sült-krumplit virslivel, vagy valami hasonlót, ami gyorsan készen van.


Hétköznap én is max. kenyérért és hasonló apróságokért megyek kis-boltba, kis bolt = kevés áru = kevesebb csábítás.

2012. jan. 15. 18:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/9 anonim ***** válasza:

Én egyszerre nagyobb adagokat főzök,és lefagyasztom. Mindig van mit elővennem,ha nincs időm főzni.

A bevásárlásnál viszont előre megnézem,hogy mit kell vennem.

2012. jan. 15. 18:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/9 anonim ***** válasza:
100%

Végre, végre, VÉGRE!!!!


Alig hittem, hogy vannak még ilyen emberek :) itt vagyok két pici gyerkőccel, a drága Férjemmel, és a közelünkben senki nem gondolkozik így, hogy előre tervezze a heti kaját!! :)


Na, ki"lelkendeztem" magam, szóval én is előre megtervezem, szintén csütörtökön este, mert péntek a bevásárlós nap (az akciók miatt) :).


Sokat lehet vele spórolni, és igazából még az idegességet is megúszom vele, hogy nincs ötletem, mit főzzek, vagy amit éppen akkor kiötöltem, ahhoz nincs alapanyag stb.


Szintén úgy főzök, hogy 2 napra, és a fagyasztóba is szoktam tenni, ami rossz napokon jól jön (most mindkét gyerkőc beteg volt, nem volt időm főzni, fagyasztóban volt néhány főtt étel, csak köretet főztem hozzá).


Most az "étel-átalakítás"-on dolgozom, igyekszem megtanulni, mit hogyan lehet átalakítani, feldolgozni. Itt nem csak a pörkölből rizseshús stb-re gondolok, hanem pl. maradt konzerv májkrém, amiből nem csak melegszendvics lehet, hanem májgaluskát főztem belőle, nagyon finom leves lett!


Úgy feldobtátok a hangulatom, úgy örülök, hogy nem vagyok egyedül :)


Szép napot mindenkinek!

2012. jan. 16. 22:50
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/9 anonim ***** válasza:

18,10 vagyok (voltam tegnapelőtt)

Néhány ötlet, talán segít:

Sülthöz készített hagymás törtkrumpli maradék = krumplis tészta.

Pörkölthöz készített nokedlit (eleve annyit kavarok) = tojásos nokedli

Pörkölt maradék = gulyásleves


Pörkölt + nokedli maradék = nevesincs rakott:

Jénait (tepsit) zsírozd, majd tejfölözd ki, tett rá a nokedlit (vagy akármilyen kifőzött tésztamaradékot), annak a tetejére a pörkölt maradékot (persze mindkettőt előtte átmelegítettem), ezeket beborítom főtt (párolt) hordós aprókáposztával. A tetejét megkenem tejföllel, szórok rá sajtot, be a sütőbe, vagy mikróba.


Sülthús maradék felkockázva = brassói


Ti miket szoktatok a maradékból készíteni?????

2012. jan. 17. 18:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/9 anonim ***** válasza:
100%

2.vagyok

pörkölt hús maradék-rakott ételek, rizses/tarhonyáshús

főtt krumpli maradék-nudli, pogácsa, petrezselymes krumpli,

főtt rizs-húsgombóc

túróstészta maradék (ha a túró elfogy)-krumplis, vagy káposztás tészta

mákos6diós tészta ha elfogy a feltét rá-grízes tészta

ha van már senki se kéri a tejberizst-rizskoch

ha már senki se kéri a maradék tejbegírzt mert sokat csináltam-sült gríz lekvárral

paradicsomos húsgombócból ha megmarad a paradicsommártás-paradicsomos káposzta, paradicsomleves, lecsó

füstölt tarja ha marad valamilyen főzelékről és már sneki se kívánja-ledarálom rakottételnke, húsgombócnak, sonkás tésztának, vagy leveles tésztába töltöm és lesz belőle husos hasé

főzelék ha marad (bab, borsó, lencse) akkor leszűröm, átmosom és rizshez hozzákeverem

2012. jan. 17. 18:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/9 anonim ***** válasza:

Köszi!

A rizs, és a főzelék-maradék felhasználásait megjegyzem, ezeket még nem ismertem. Küldöm a kezecskét!

2012. jan. 17. 19:02
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!