Mit főzzek majd ha összeköltözünk? (kezdőszakács)
Nem szoktam főzni, mert még itthon lakok, anyu mindig főz, igy nem érzem hogy szükséges lenne. De nyárra tervezzük az összeköltözést a párommal! és én a főzéstől félek!irnátok alapvető kajákat, vagy küldenétek linkeket!
köszönöm
Én azt ajánlom hogy vedd meg Horváth Ilona szakács könyvét:
Vagy Pelle Józsefné Főzőiskola c. szakácskönyvét:
Én az utóbbiból tanultam meg teljesen egyedül főzni, mert anyukám nem tud, nagymama meg messze volt. :)
Teljesen érthető hétköznapi receptek vannak mind kettőben, és az elején mind a kettő leírja az alapvető dolgokat.
Hogy készül a rántás, habarás, panír stb.Hogy mérj mérleg nélkül. Miből menyit főzz egy főre.Az esetleg elrontott ételt hogy tudod megmenteni.
Nagyon jó könyv mind a kettő!
Ezen kívül van pár alapkaja:
- paprikás krumpli
- pörkölt alap - ebből aztán már sokfelé tudsz menni
- rizses hús, -lecsó
- rántott, sült cuccok
- rakott krumpli
- tészták feltéttel
- tejbegríz, -rizs
- tojás-, köményes-, hagyma-, paradicsom-, krémlevesek
- főzelékek zöme is könnyen elkészíthető
Ha örömmel főzöl, ha a párod dícsérni fog, hidd el, nagyon hamar belejössz:)
Horváth Ilona és Pelle józsefné pedig tényleg a legjobb barátaid:)
Szerintem egyszerűbb ételek: pörkölt (csirke, sertés, máj, sültek (csirke, oldalas, tarja) rakott dolgok: krumpli, káposzta, zöldbab, egytálételek: rizses hús, töltött paprika,chilis bab,paprikás krumpli, savanyú káposzta, paradicsos káposzta, tojásos nokedli levesek: húsleves, krémlevesek, főzelékek: krumpli, borsó, tészták:darás, krumplis, mákos, diós, darás,túrós kelt tészták: sajtos kifli, kakaós csiga, pizza, és az egyebek, amik ezekbe a kategóriákba szerintem nem férnek bele: palacsinta, Stefánia fasírt, Brassói aprópecsenye, tócsi, smórni, lecsó,szilvásgombóc, nudli
Lehet, h mind nem tűnik egyszerűnek, de menni fog, egyik sem a bonyolult kaják közé tartozik :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!