Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » A repceméznek milyen állagúnak...

A repceméznek milyen állagúnak kell lennie?

Figyelt kérdés
Enyém becukrosodott.
2012. jan. 12. 13:11
 1/6 Andizsuzsi ***** válasza:
Krémes. Az osztrákok pont emiatt jobban szeretik, mint pl. az akácmézet, mert nem csurog le a kenyérről. A legmagasabb cukortartalmú mézek közé tartozik, ezért krisztályosodik ki gyakorlatilag napok alatt.
2012. jan. 12. 13:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/6 anonim ***** válasza:
Tömény, sűrű, éppen tegnap nézegettem a mézesnél, de végül virágmézet vettem.
2012. jan. 12. 15:14
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/6 anonim ***** válasza:

opálosan cukrosodik általában. de méhész barátunk mégis jó szívvel ajánlja, mert nagyon értékes anyagokat tartalmaz.én is jó szívvel ajánlom Neked:)

ha az üveget forróvízbe állítod, vagy egy pár percre mikróba teszed, visszafolyósodik.

szerintem ikrásan is nagyon finom, bár ez csak az én ízlésem:)

2012. jan. 12. 18:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszaitokat. Nekem kő keményre becukrosodott, fém kanállal alig bírok vele.
2012. jan. 12. 20:48
 5/6 anonim ***** válasza:
Barátomék méhészkednek. A repceméz náluk az elején folyós, aztán 1-2-hét után kikristályosodik. Ők is melegvízben szokták alacsony lángon főzni az üvegben és akkor szépen újra folyósá válik. Van úgy, hogy kőkemény lesz, meg kell akkor vele küzdeni. :)
2012. jan. 13. 00:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/6 anonim válasza:
Repce méz a legeslegjobb méz:)) külsőre én a disznózsirhoz hasonlitom:) fehérszinű és keményen kristályos,de nagyon finom:)
2012. márc. 12. 08:56
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!