A repceméznek milyen állagúnak kell lennie?
Figyelt kérdés
Enyém becukrosodott.2012. jan. 12. 13:11
1/6 Andizsuzsi válasza:
Krémes. Az osztrákok pont emiatt jobban szeretik, mint pl. az akácmézet, mert nem csurog le a kenyérről. A legmagasabb cukortartalmú mézek közé tartozik, ezért krisztályosodik ki gyakorlatilag napok alatt.
2/6 anonim válasza:
Tömény, sűrű, éppen tegnap nézegettem a mézesnél, de végül virágmézet vettem.
3/6 anonim válasza:
opálosan cukrosodik általában. de méhész barátunk mégis jó szívvel ajánlja, mert nagyon értékes anyagokat tartalmaz.én is jó szívvel ajánlom Neked:)
ha az üveget forróvízbe állítod, vagy egy pár percre mikróba teszed, visszafolyósodik.
szerintem ikrásan is nagyon finom, bár ez csak az én ízlésem:)
4/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszaitokat. Nekem kő keményre becukrosodott, fém kanállal alig bírok vele.
2012. jan. 12. 20:48
5/6 anonim válasza:
Barátomék méhészkednek. A repceméz náluk az elején folyós, aztán 1-2-hét után kikristályosodik. Ők is melegvízben szokták alacsony lángon főzni az üvegben és akkor szépen újra folyósá válik. Van úgy, hogy kőkemény lesz, meg kell akkor vele küzdeni. :)
6/6 anonim válasza:
Repce méz a legeslegjobb méz:)) külsőre én a disznózsirhoz hasonlitom:) fehérszinű és keményen kristályos,de nagyon finom:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!