Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Milyen fűszerek és ízesítők...

Milyen fűszerek és ízesítők vannak a parizerben a fokhagymán és a són kívül?

Figyelt kérdés
2009. máj. 24. 21:42
 1/7 anonim ***** válasza:
Tedd fel magadnak a kérdést: muszáj nekem parizert enni?! Ha ugyanis tudnád hogyan és miből készítik, valószínű soha nem ennéd meg. Azonkívűl a legkárosabb élelmiszerek között tartják számon. Semmi köze a húshoz, savasít, stb...
2009. máj. 24. 22:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/7 A kérdező kommentje:
Tudom! :P Éppenhogy le akarom utánozni házilag, mert szeretem tudni, mit eszek! :)
2009. máj. 24. 22:04
 3/7 A kérdező kommentje:
Csak az ízét akarom "elcsípni". A szemetet meg szépen kihagyni belőle.
2009. máj. 24. 22:05
 4/7 anonim ***** válasza:
Nem tudod, mert egy, csak a húsiparban használatos izesítőt tesznek bele, ugyanazt, amit a szalámifélékbe is. Amúgy hús sincs benne, van viszont ipari szalonna /többnyire állatoknak való!/, húspép, bőrke, csontliszt, nem is folytatom... Így te otthon soha, semmiféle parizert nem fogsz tudni csinálni.
2009. máj. 24. 23:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/7 A kérdező kommentje:

Ettem már vegetáriánus parizert is, épp olyan íze volt, mint az "igazinak".


Nem akarok semmiféle konkurenciát a parizernek és társainak, csak a gyerkőc allergiás egy csomó dologra, és már nem bírom hallgatni, ahogy parizerért könyörög. És gondoltam, ha egyszer nem kapható semmi, amit meg tud enni, majd én kotyvasztok neki valami pótlékot. Tud valaki segíteni?

2009. máj. 25. 00:27
 6/7 anonim ***** válasza:

"Na, itten vagyon maguknak két parizer recept, úgyhogy már csak 241 van hátra.


Parizer (alapmassza) 60 dkg színhús 20 dkg zsírszalonna 2 dl víz 20 g pácsó 2 g fehérbors 0,5 g szerecsendió virág 0,5 g koriander 0,3 g gyömbér 0,2 g kardamom 2 g paprika Ízlés szerint adhatunk hozzá folyékony füstöt is.


Gombás parizer. Szép gombafejeket picit ecetes vízben főzünk 3-4 percig. Lemezeikkel lefelé kitesszük őket az edényszárítóra, hogy alaposan kicsöpöghessen. Célszerű egy pici lisztet szitálni a gombafejekre mielőtt a felvágottba tesszük, hogy jobban hozzáragadjon a húsmasszához, s szeleteléskor kevésbé essenek ki a gombaszeletek a húsból. A formába simítjuk a massza egy részét, belenyomkodjuk a gombafejeket, majd befedjük a massza maradékával. Ha a formánk viszonylag mély, két rétegben is tehetjük bele a gombát. A gombás parizer fűszerezését jól egészíti ki egy kis porrá őrölt kakukkfű."


Forrás innen:

[link]


Egyébként én úgy tudom, hogy a parizer, a virsli, és a szafaládé, és a hasonló készítmények a disznóvértől lesznek rózsaszínesek.

2009. máj. 25. 00:37
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/7 A kérdező kommentje:
Nagyon hálásan köszönöm!!! Ki fogom próbálni! :)))))
2009. máj. 25. 00:41

További kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!