Milyen fűszerek és ízesítők vannak a parizerben a fokhagymán és a són kívül?
Ettem már vegetáriánus parizert is, épp olyan íze volt, mint az "igazinak".
Nem akarok semmiféle konkurenciát a parizernek és társainak, csak a gyerkőc allergiás egy csomó dologra, és már nem bírom hallgatni, ahogy parizerért könyörög. És gondoltam, ha egyszer nem kapható semmi, amit meg tud enni, majd én kotyvasztok neki valami pótlékot. Tud valaki segíteni?
"Na, itten vagyon maguknak két parizer recept, úgyhogy már csak 241 van hátra.
Parizer (alapmassza) 60 dkg színhús 20 dkg zsírszalonna 2 dl víz 20 g pácsó 2 g fehérbors 0,5 g szerecsendió virág 0,5 g koriander 0,3 g gyömbér 0,2 g kardamom 2 g paprika Ízlés szerint adhatunk hozzá folyékony füstöt is.
Gombás parizer. Szép gombafejeket picit ecetes vízben főzünk 3-4 percig. Lemezeikkel lefelé kitesszük őket az edényszárítóra, hogy alaposan kicsöpöghessen. Célszerű egy pici lisztet szitálni a gombafejekre mielőtt a felvágottba tesszük, hogy jobban hozzáragadjon a húsmasszához, s szeleteléskor kevésbé essenek ki a gombaszeletek a húsból. A formába simítjuk a massza egy részét, belenyomkodjuk a gombafejeket, majd befedjük a massza maradékával. Ha a formánk viszonylag mély, két rétegben is tehetjük bele a gombát. A gombás parizer fűszerezését jól egészíti ki egy kis porrá őrölt kakukkfű."
Forrás innen:
Egyébként én úgy tudom, hogy a parizer, a virsli, és a szafaládé, és a hasonló készítmények a disznóvértől lesznek rózsaszínesek.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!