Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogyan csináljak majomkenyeret?

Hogyan csináljak majomkenyeret?

Figyelt kérdés

Több receptet kipróbáltam, de nem állt össze egyszer sem.

Őzgerincnek is hallottam már, ha valaki így jobban tudja miről van szó.


2012. jan. 8. 20:02
 1/10 anonim ***** válasza:
100%

[link]


Így csináld! :)

2012. jan. 8. 20:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/10 anonim ***** válasza:

[link]

Nekem ez vált be, nem szokott szétesni.

2012. jan. 8. 20:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/10 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat.

Kedves első válaszoló, amit ajánlasz receptet már többször is megcsináltam és egyszer sem sikerült. Nem tudnád részletesen leírni, hogy hogyan csináltad?

Nekem a liszt mindig lesüllyedt az aljára.

Kedves második válaszoló, én sajnos nem ezen fajta majomkenyérre gondoltam, de mindenféle képen megcsinálom. Kíváncsi vagyok rá.

Én arra gondoltam amit kekszes vagy csak szimplán őzgerincnek neveznek.

2012. jan. 8. 21:13
 4/10 anonim ***** válasza:
Ok, bocsi. Én ezt ismerem majomkenyérnek:)
2012. jan. 8. 21:14
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/10 anonim ***** válasza:
100%
keksz-szalámi néven sok receptet találsz, valahol nekem is van nagyon régi, majd előkeresem, hátha megtetszik:)
2012. jan. 9. 07:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/10 anonim ***** válasza:
100%
ja és azért hívják őzgerincnek, mert folpackkal bélelt őzgerinc formába is lehet tenni, és amikor kifagy, akkor a a folpackot lehúzva a bordák mellett szépen lehet szeletelni.
2012. jan. 9. 07:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/10 anonim ***** válasza:

meg is találtam egy talán negyven éves, megsárgult gépparíron lévő "keksz rolád"nevű receptet,anno a mi gyerekeink ezt majomkenyérnek hívták.

fél kiló ht kekszet apró darabokra törünk (sodrófával könnyebb)rászórunk 10 deka durvára vágott diót és egy narancs vagy citrom héját ráreszeljük.egy csomag mazsolát is teszünk bele.

25 deka margarint, 5 deka kakaót 4 egész tojást és fél kiló kristálycukrot habosra keverünk, és gyenge tűznél, kis lángon, sűrűre főzzük. még forrón a kekszre öntjük, és egy rumaromával (esetleg fél deci rummal)meglocsoljuk,jól összekeverjük.

megvárjuk, míg kihűl és ketté osztjuk. zsír,-vagy pergamenpapírra öntjük,és a papírral együtt hengert formázunk belőle. jól lehűtjük, utána szeleteljük.

látszik, hogy nagyon régi a recept, egyrészt van benne anyag bőven,másrészt akkor még nem volt folpack , és nem minden háztartásban volt őzgerinc forma...:))


találtam még egy finom őzgerinceset is, az "ostyás rolád"

amit gyakrabban szoktam készíteni, ha kéred azt is szívesen leírom. hasonló a kekszeshez, csak ostyalapok vannak benne összetörve, és tényleg nagyon finom.

üdv.

2012. jan. 9. 08:21
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a további válaszokat. Megpróbálom elkészíteni, és remélem végre össze áll, kedves harmadik válaszoló :) Ha leírod az ostyás rolád receptet, én csak örülök neki, hisz annyival is "gazdagabb leszek" :)
2012. jan. 9. 21:30
 9/10 anonim ***** válasza:

szia! írom a receptet.

ostyás rolád:

egy csomag rámát 15 deka cukorral, 2 egész tojással, 4 deka kakaóval és 1 csomag csokis pudingporral gőz fölött sűrűre főzünk.beleteszünk 10 deka durvára vagdalt diót,10 deka mazsolát és egy csomag laskára tördelt ostyalapot.az őzgerincet (én a nagyobbikba szoktam, ami egy kicsit szélesebb) vizes folpackkal kibéleljük, és beletömörítjük a masszát.elsimítjuk a tetejét, rahajtjuk a kilógó folpackot és hűtőben jól kidermesztjük.

a fóliát eltávolítva szépen lehet szeletelni.

nagyon finom, nem fogod megbánni, ha kipróbálod.

üdv:)

2012. jan. 10. 07:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/10 A kérdező kommentje:
Köszönök szépen minden választ, majd igyekszem szép sorjában mindegyik receptet kipróbálni :)
2012. jan. 10. 17:23

További kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!