Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Van egy egész kacsám; hogyan...

Van egy egész kacsám; hogyan készítsem el ebédre?

Figyelt kérdés
2012. jan. 6. 21:59
 1/5 anonim ***** válasza:

Ha egészben akarod elkészíteni, abban nincs semmi gyakorlatom, de ha feldarabolod, abban tudok segíteni.

A combon és a mellen vagdosd be kockásra a bőrt, a "tepertőt" (a vastag bőrrel borított háj-/zsírréteget) vágd fel kockákra, és az egészet fél pohár vízzel tedd egy nagy lábasba vagy egy mélyebb serpenyőbe. Amíg megpuhul, addig fedő alatt süsd (mi azért is sütjük fedő alatt, mert ilyenkor nem szeretjük a szagát), ha megpuhult, akkor fedő nélkül pirítsd meg ízlés szerint. Háztáji kacsát szoktunk venni, annak van elég zsírja ahhoz, hogy ne kelljen alá zsiradék. Egyszerűen csak sóval borssal (apukám emellé még pici rozmaringgal) szokta ízesíteni. Egyszerű, de nagyon finom. :)


Ja, ha májat is sütsz, vigyázz, mert nagyon pattog, fröcsköl.

2012. jan. 6. 23:11
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/5 anonim ***** válasza:

én is felnégyelem a kacsát fertályokra, este jól besózom, egy kis majorannát is teszek a belső, húsos felére.kisütöm a háját, és arra teszem egy nagy serpenyőbe.teszek mellé fokhagymát pár gerezddel, fedő alatt puhára párolom, majd a saját zsírjából öntök egy tepsibe és ott ropogósra sütöm.

Híres a fehérvári kacsafertály...:))

egy kis petrezselymes krumpli, lilakáposzta almával mellé,

isteni ebéd.

2012. jan. 7. 06:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/5 A kérdező kommentje:

Köszönöm a tippeket mindkettőtöknek! Holnap szeretném elkészíteni ebédre.

A lilakáposztából hogyan lehet finom párolt káposztát készíteni?

2012. jan. 7. 12:46
 4/5 anonim ***** válasza:

írom a lilakáposztát. a káposztát vékonyra legyalulod, finoman besózod, állni hagyod.ha van otthon pár alma, 2-3 darabot megpucolsz, negyedekbe vágod, és a káposztához gyalulod.

egy közepes fej hagymát finomra vágsz és zsiradékon megdinszteled.

ha a káposzta levet engedett volna, kicsavarod és ráteszed a hagymára, alaposan átkevered. őrölt köménnyel ízesíted, és fedő alatt párolni kezded. hamar kezd puhulni, ilyenkor egy ek. ecettel leöntöd, hogy szép szálas maradjon, ne egy massza legyen.

ekkor lehet rá tenni egy kis cukrot is.tovább párolod, majd megkóstolod, hogy már jó-e.

ekkor végleg beállítod az ízét, ha kell egy kis cukor, esetleg ecet rá.

egy kis őrölt bors is mehet rá, kellemes lesz tőle.

nagyon finom mindenféle sülthús mellé, kiváltképp a sült kacsának nagyon kellemes kísérője.

üdv.

2012. jan. 7. 17:03
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/5 A kérdező kommentje:
Hú, de jól hangzik! Holnap leteszteljük:)Köszönöm a részletes leírást!
2012. jan. 7. 21:50

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!