Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Vannak jó ötletek, tippek...

Vannak jó ötletek, tippek kerti grillezéshez?

Figyelt kérdés
Holnap grilleznénk husit, kolbászt, krumplit stb.
2009. máj. 23. 17:33
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

Kell hozzá grillsütő, faszén, husi, kolbász, krumpli....

Lehet hozzá előkészíteni friss saliból: uborka, paradicsom, retek, jégsaláta, kukorica, stb...

Egyébként ha még ma bepácolod a husikat, finomabb lesz. Lehet kapni mindenféle fűszereket: grill, BBQ, flekken. De Te is csinálhatsz fűszerkeveréket. A hagyma is nagyon finom sütve, meg a cukkini is. Mellé egy kis vörösbor vagy sör, ki mit szeret...

Milyen egyéb ötletre gondoltál?

2009. máj. 23. 17:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/7 A kérdező kommentje:
Mondjuk ilyenre :-)
2009. máj. 23. 17:58
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

Még két tipp:

-én mindig bepácolom előző nap a húst olajos pácba (tarjából szoktam csinálni)

-zöldséget és gombát is szoktam grillezni

Ja, és ami marad, alufóliába tekerem, parázson, vagy forró hamuban megsütöm.

Jó sütögetést!

2009. máj. 23. 18:35
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/7 anonim ***** válasza:
100%
Egyébként nem grillsütős sütögetéshez egy ötlet (nem a sajátom): amikor már elfogyott néhány dobozos sör, vágsz rajta egy ajtót az oldalára (kb. 5-8 centi szélesen, ne vágd ki teljesen, hanem visszahajthatóra), beleraksz alulra szalonnát, rá karikára vágott krumplit, arra hagyma, kolbász. Visszahajtod a kis ajtócskát, betekered alufóliába, és bele a parázsba kb. 20 percre... hmmm...... ja, egyébként egy kis sörrel vagy vörösborral ha meglocsolod a tetejét, attól sem fog elromlani:))) Persze a hozzávalókat készítsd elő.
2009. máj. 23. 18:42
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/7 A kérdező kommentje:
Na, hát én ilyesmire magamtól nem jöttem volna rá! Köszi!
2009. máj. 23. 18:58
 6/7 anonim ***** válasza:
100%
mi olyat szoktunk hogy megfőzzük a krumplit héjastol, aztán belevágunk, de nem vágjuk el teljesen csak igy egy kis rést, és abba rakunk sajtot meg vajat, ilyen kis csikokat. aztán összenyomjuk becsomagoljuk alufoliába és ugy rá a parázsra. nagyon nagyon finom szokott lenni. hozzá meg ilyen snidlinges tejfölt.
2009. máj. 23. 19:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/7 anonim ***** válasza:
100%

Amúgy, ha szeretitek a csirkemájat, vegyetek hozzá szeletelt bacon szalonnát, ha felébe vágjátok a csíkokat, akkor is elég körbetekerni vele a májat (persze előtte lepucolni és megfelelő méretűre vágni), és ugyanúgy alufóliába bepakoljátok és úgy rá a grillre vagy a parázsba pár percre, annak nem kell sok), az is isteni finom! A másjra előtte tehettek majorannát, só nem kell, mivel a szalonnából kisülő zsír megsózza).

Tovább már nincs... :))))

de remélem tudtam segíteni!

(Az első és sörösdobozos válaszoló).

2009. máj. 23. 20:05
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!