Hogyan kell rizskoch-ot csinálni? Van jól bevált receptetek?
Igen van!!! Pont tegnapelött csináltam.
1l tej + 2dl víz
30dkg rizs
1 cs vaníliás cukor
1 cs mazsola
6 db tojássárgája+fehérje
2 ek liszt
fél cs sütőpor
kb. 8 ek cukor
ízlés szerintigyümölcs
citromhéj
A tejben+ vízben megfőzöm a rizst beleteszem a cukrot vaníliás cukrot és a mazsolát majd hagyom kihűlni.
Közben a tojásokat szétválasztom a sárgáját elkeverem a lisztel sütőporral és a reszelt citromhéjjal és hozzákeverem a tejberizshez. A fehérjéből kemény habot verek és óvatos ezt is a többihez adom. Egy közepes tepsit vajjal kikenek zsemlemorzsával megszórom és a rizs felét bele öntöm így pakolom rá a gyümölcsöt pl. eper szeder cseresznye akármi arra figyelve ha savanyú gyümit használok akkor szórok rá egy kis porcukrot és rá öntöm a maradék rizst. Ha nem akarjuk hogy a gyümi nagyon elsüllyedjen akkor egy kanál lisztbe átforgatva pakoljuk a rizsbe. Közepes lángon addíg sütöm míg szép piros lessz a teteje. Lekvárral porcukorral tálaljuk.
Remélem segítettem a receptel nekem bevált de lehet hogy másé jobban fog tetszeni. Szerintem próbáld ki. Sok sikert
Ez a válasz 100%-ban hasznosnak tűnik.
A válasz írója 85%-ban hasznos válaszokat ad.
A válasz megírásának időpontja: 05-12 15:01
A múltkori kérdésből egy válasz!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!