Van aki kaprosan készíti a töltöttkáposztát? Kaptam egy jó adag töltöttkáposztát, de látom benne, és érzem az illatán, hogy kapros.
Töltöttet még nem, de húsosat szoktam így készíteni.
Édes káposztából, friss,(nem füstölt) húsból, rengeteg paprikával, paradicsommal, és a végén rengeteg kaporral elkevert tejföllel tuningolom.
Új íz, finom.
köszönöm a válaszokat, mindenképpen el fog fogyni, csak nekem fura volt a kapor.
ezt a nyári paradicsomos húsos káposztát, megjegyezném, ha egy kicsit részletesebb lenne a recept:))
ha nem fárasztó, és ha nem is az új év első napján, de egyszer leírhatnád bővebben is...:)
Üdv és BÚÉK mindenkinek!!!
Nagyon szívesen!
A recept Szamosi Feri Venesz-díjas szakács barátomtól való, aki ha meglátogatott bennünket a Mátra alján, nemi borok mellett mindig hozott valami újdonságot, hoz máig is, így Szamosi-féle kapros káposzta néven vonult be a helyi gasztronómiába. Nos:
A szokásos módon sertéspörköltet készítünk, egy kicsit hosszabb lével a szokásosnál, és némileg túl fűszerezve.
Közben, friss káposztát durvára vágunk, és füstölt szalonna zsírján,(a pörcöt benne hagyva)bőséges zöldpaprikával, lehéjazott, kockára vágott paradicsommal, sóval, borssal félpuhára pároljuk. Víz nem kell alá.
Ezt összeöntjük a félkész pörkölttel, és puhára főzzük.
Mennyiségtől függően egy-két nagy pohár jóféle tejfölbe
belekeverünk jó sok friss, megvágott kaporlevelet, és hozzákeverjük az ételünkhöz, kiforraljuk, friss kenyérrel tálaljuk. Liszt nem kell bele.
Kiváló félkönnyű nyári étel, a tejföl ellenére jól csúszik rá a rizling.
Eddig bárhol főztem társaságnak, visszatapsolták a következő alkalomra is. Szívesen ajánlom!
Köszönjük Feri Bátyám!
Én meg köszönöm Neked Zoli öcsém, nagyon kedves vagy, hogy megosztottad velem/velünk ezt a kiválónak tűnő
káposztás ételt. sejtettem, hogy nem sima paradicsomoskáposztáról lehet szó, mert úgy rémlik, hogy Te azt nem szereted:)
Mégegyszer nagyon köszönöm.
-Tudodki-
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!