Van aki kaprosan készíti a töltöttkáposztát? Kaptam egy jó adag töltöttkáposztát, de látom benne, és érzem az illatán, hogy kapros.
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
Töltöttet még nem, de húsosat szoktam így készíteni.
Édes káposztából, friss,(nem füstölt) húsból, rengeteg paprikával, paradicsommal, és a végén rengeteg kaporral elkevert tejföllel tuningolom.
Új íz, finom.
köszönöm a válaszokat, mindenképpen el fog fogyni, csak nekem fura volt a kapor.
ezt a nyári paradicsomos húsos káposztát, megjegyezném, ha egy kicsit részletesebb lenne a recept:))
ha nem fárasztó, és ha nem is az új év első napján, de egyszer leírhatnád bővebben is...:)
Üdv és BÚÉK mindenkinek!!!
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
Nagyon szívesen!
A recept Szamosi Feri Venesz-díjas szakács barátomtól való, aki ha meglátogatott bennünket a Mátra alján, nemi borok mellett mindig hozott valami újdonságot, hoz máig is, így Szamosi-féle kapros káposzta néven vonult be a helyi gasztronómiába. Nos:
A szokásos módon sertéspörköltet készítünk, egy kicsit hosszabb lével a szokásosnál, és némileg túl fűszerezve.
Közben, friss káposztát durvára vágunk, és füstölt szalonna zsírján,(a pörcöt benne hagyva)bőséges zöldpaprikával, lehéjazott, kockára vágott paradicsommal, sóval, borssal félpuhára pároljuk. Víz nem kell alá.
Ezt összeöntjük a félkész pörkölttel, és puhára főzzük.
Mennyiségtől függően egy-két nagy pohár jóféle tejfölbe
belekeverünk jó sok friss, megvágott kaporlevelet, és hozzákeverjük az ételünkhöz, kiforraljuk, friss kenyérrel tálaljuk. Liszt nem kell bele.
Kiváló félkönnyű nyári étel, a tejföl ellenére jól csúszik rá a rizling.
Eddig bárhol főztem társaságnak, visszatapsolták a következő alkalomra is. Szívesen ajánlom!
Köszönjük Feri Bátyám!
Én meg köszönöm Neked Zoli öcsém, nagyon kedves vagy, hogy megosztottad velem/velünk ezt a kiválónak tűnő
káposztás ételt. sejtettem, hogy nem sima paradicsomoskáposztáról lehet szó, mert úgy rémlik, hogy Te azt nem szereted:)
Mégegyszer nagyon köszönöm.
-Tudodki-
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!