Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Malac tarját sütőbe hogyan...

Malac tarját sütőbe hogyan süssem meg?

Figyelt kérdés

Kizárólag sütőbe szeretnén, lehetőleg szeletekben ( nem egyben). Be kell vagdosni a szélét?

Csak fűszerezem, teszek mellé jó sok hagymát? Így jó?

Ki, hogyan csinálná?


2011. dec. 30. 21:00
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
100%

Sózd, borsozd be. A tepsit zsírozd ki.

A tarját rakd szépen egymás mellé sorban, tetejére rakj karikára szelt vöröshagymát, ha van szeletelj rá zöldpaprikát. Rakd körbe vastagra szelt hasáb-burgonyával. Egy kis vízzel önts fel, alufóliával borítsd be. Forró sütőben, de közepes lángon süsd, amíg a husi megpuhul, majd fólia le, és pirísd meg. Jó étvágyat!!

2011. dec. 30. 21:16
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/14 anonim ***** válasza:
100%
Első válaszoló vagyok: bevagdosni nem kell, megsül az anélkül is. Inkább, ha a tepsid kicsinek tűnik ahhoz, hogy a krumpli is mellé férjen, egy-két darab husiról még sütés előtt szedd le a csontot. (Majd lesz belőle egyszer fincsi leveske). A tepsi kizsírozáskor ne spórolj, kell valami, amiben megsül a husi és a krumpli is.
2011. dec. 30. 21:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/14 anonim ***** válasza:
50%
először is be kéne pácolni még ma (olaj, só, bors, rozmaring, fokhagyma) - és javaslom, hogy egyben süsd, mert ki fog száradni
2011. dec. 30. 21:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/14 anonim ***** válasza:
75%

Első vagyok.

Soha nem pácolgattam, igaz, hogy én közel 50 éve főzöm a "hagyományos" magyar ételeket. Az általam írt receptet többször elkészítettem a leírt módon. Akkor fog kiszáradni, ha túlsütöd a végén. (Egyébként már sütés közben olyan illata van, hogy a szomszédasszony sohasem hagyta szó nélkül, ahogy mondta: mindig összefutott a nyál a szájában!)

Persze ízlések és pofonok között különbségek vannak. Tégy saját belátásod szerint.


Még az is lehet, hogy valaki ír egy újabb változatot, amit én is ki fogok próbálni. A jó szakács holtig tanul. :)))

2011. dec. 30. 21:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/14 anonim ***** válasza:
100%

Én is 50 éve főzök. A tepsit jól ki kell zsírozni. A vastagabbra vágott szeleteket beletenni. Megsózni,fokhagymát tenni rá,és mellé borókabogyót. Nagyon jó ízt ad neki,ha 3-4 savanykás almát is melléteszel.

Kevés vizet önteni alá,lefedni,és addig sütni,amíg megpuhul, Akkor fedő nélkül pirosra sütni.

A krumplit nem szoktam vele együtt sütni.

2011. dec. 30. 22:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/14 anonim ***** válasza:
33%
bocs, én csak 25 éve főzök és jól...3. válasz voltam ;)
2011. dec. 30. 22:03
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/14 doboszoli ***** válasza:

Azok véleményét osztom, akik vastagabb szeleteket párolnak alufólia alatt, majd megpirítják. Technikailag.

A fűszerezésnél ennél az ételnél csak a fantázia és a "jó ízlés" szab határt. Lehet fokhagymás, vörösboros, sörös, mustáros, ketchupos, borsos, bazsalikomos, meg a kismaci faxa, esetleg ezek mesterfokon történő kombinációi.

Ha a tepsibe rakás előtt forró zsíron "lehúzatod", (értsd: minkét felét 2-3 percig sütöd) még jobb eredményt kapsz, kérdés, hogy vállalod-e ezt a macerát.

Én a csontról nem venném le, mert akkor nem ugrik össze.

2011. dec. 31. 05:51
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/14 A kérdező kommentje:

Nagyon szépen köszönöm!

Sütőbe még sose sütöttem malac szeleteket, csak csirkét, de az mindig fincsi volt. Mindenféle fűszerem van itthon, kivéve a borókát. És is fóliával szoktam ( csirkecombot), ès a végén leveszem és pirosra sütöm.

Milyen vastagságra szeljem a szeleteket?

2011. dec. 31. 08:29
 9/14 anonim ***** válasza:

Kb. 2 cm vastagságra. Ha annál vékonyabb, lehet, hogy valóban kiszárad, ha vastagabb, akkor viszont vagy sokáig kell párolnod, vagy fennáll a veszélye, hogy a közepe egy kicsit rágósabb marad.

De ez mint írtam: kb. !! (Azért nem kell centizni!) :)))

2011. dec. 31. 08:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/14 A kérdező kommentje:
Ok, köszi szépen! :) B.U.É.K! :))
2011. dec. 31. 11:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!