Malac tarját sütőbe hogyan süssem meg?
Kizárólag sütőbe szeretnén, lehetőleg szeletekben ( nem egyben). Be kell vagdosni a szélét?
Csak fűszerezem, teszek mellé jó sok hagymát? Így jó?
Ki, hogyan csinálná?
Sózd, borsozd be. A tepsit zsírozd ki.
A tarját rakd szépen egymás mellé sorban, tetejére rakj karikára szelt vöröshagymát, ha van szeletelj rá zöldpaprikát. Rakd körbe vastagra szelt hasáb-burgonyával. Egy kis vízzel önts fel, alufóliával borítsd be. Forró sütőben, de közepes lángon süsd, amíg a husi megpuhul, majd fólia le, és pirísd meg. Jó étvágyat!!
Első vagyok.
Soha nem pácolgattam, igaz, hogy én közel 50 éve főzöm a "hagyományos" magyar ételeket. Az általam írt receptet többször elkészítettem a leírt módon. Akkor fog kiszáradni, ha túlsütöd a végén. (Egyébként már sütés közben olyan illata van, hogy a szomszédasszony sohasem hagyta szó nélkül, ahogy mondta: mindig összefutott a nyál a szájában!)
Persze ízlések és pofonok között különbségek vannak. Tégy saját belátásod szerint.
Még az is lehet, hogy valaki ír egy újabb változatot, amit én is ki fogok próbálni. A jó szakács holtig tanul. :)))
Én is 50 éve főzök. A tepsit jól ki kell zsírozni. A vastagabbra vágott szeleteket beletenni. Megsózni,fokhagymát tenni rá,és mellé borókabogyót. Nagyon jó ízt ad neki,ha 3-4 savanykás almát is melléteszel.
Kevés vizet önteni alá,lefedni,és addig sütni,amíg megpuhul, Akkor fedő nélkül pirosra sütni.
A krumplit nem szoktam vele együtt sütni.
Azok véleményét osztom, akik vastagabb szeleteket párolnak alufólia alatt, majd megpirítják. Technikailag.
A fűszerezésnél ennél az ételnél csak a fantázia és a "jó ízlés" szab határt. Lehet fokhagymás, vörösboros, sörös, mustáros, ketchupos, borsos, bazsalikomos, meg a kismaci faxa, esetleg ezek mesterfokon történő kombinációi.
Ha a tepsibe rakás előtt forró zsíron "lehúzatod", (értsd: minkét felét 2-3 percig sütöd) még jobb eredményt kapsz, kérdés, hogy vállalod-e ezt a macerát.
Én a csontról nem venném le, mert akkor nem ugrik össze.
Nagyon szépen köszönöm!
Sütőbe még sose sütöttem malac szeleteket, csak csirkét, de az mindig fincsi volt. Mindenféle fűszerem van itthon, kivéve a borókát. És is fóliával szoktam ( csirkecombot), ès a végén leveszem és pirosra sütöm.
Milyen vastagságra szeljem a szeleteket?
Kb. 2 cm vastagságra. Ha annál vékonyabb, lehet, hogy valóban kiszárad, ha vastagabb, akkor viszont vagy sokáig kell párolnod, vagy fennáll a veszélye, hogy a közepe egy kicsit rágósabb marad.
De ez mint írtam: kb. !! (Azért nem kell centizni!) :)))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!