1kg lisztből kb hány darab kürtőskalács jönne ki?





Szia!
Nekünk 20 centis a hengerünk, ezzel 1 kg-ból 6 darabot tudunk sütni.
A recept Erdélyből való, és fél kilóra szól, ezért így írom:
3 db kalácshoz 0,5 kg búzaliszt, 1 tasak élesztőpor, kb. 3 dl tej, 1 ek étolaj, csipet cukor és só hozzáadásával a szokásosnál egy kicsit keményebb kelt tésztát készítünk. Ízesítésként vaníliacukrot, vagy reszelt almát is adhatunk hozzá. A megkelt tésztából ujjnyi vastag, hosszú hurkát sodrunk, hézagosan a beolajozott kürtőskalácssütőre tekerjük, majd a gyúródeszkán végiggördítve kicsit meglapítjuk. Ezután kristálycukorba forgatjuk, és parázs fölött karamellizálódásig sütjük. (Ez nekünk 6-7 perc.) A megsült kürtőskalácsot végül ízlés szerint forgassuk cukorba, darált dióba, kókuszreszelékbe, vagy fahéjas cukorba.
Jó étvágyat!















Mi épp tegnap délután sütöttünk kalit, 1 kiló lisztből és kb 20-25 lett.
Tuti receptem is van, csak az a konyhában, de most azért nem megyek ki, ha nem haragszol ;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!