Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » 1kg lisztből kb hány darab...

1kg lisztből kb hány darab kürtőskalács jönne ki?

Figyelt kérdés
normál méretű.és rendes fa dorongon sütve,1kg lisztből mennyi lenne?esetleg vkinek tuti recept?:)
2009. máj. 20. 20:52
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Nekünk 20 centis a hengerünk, ezzel 1 kg-ból 6 darabot tudunk sütni.

A recept Erdélyből való, és fél kilóra szól, ezért így írom:

3 db kalácshoz 0,5 kg búzaliszt, 1 tasak élesztőpor, kb. 3 dl tej, 1 ek étolaj, csipet cukor és só hozzáadásával a szokásosnál egy kicsit keményebb kelt tésztát készítünk. Ízesítésként vaníliacukrot, vagy reszelt almát is adhatunk hozzá. A megkelt tésztából ujjnyi vastag, hosszú hurkát sodrunk, hézagosan a beolajozott kürtőskalácssütőre tekerjük, majd a gyúródeszkán végiggördítve kicsit meglapítjuk. Ezután kristálycukorba forgatjuk, és parázs fölött karamellizálódásig sütjük. (Ez nekünk 6-7 perc.) A megsült kürtőskalácsot végül ízlés szerint forgassuk cukorba, darált dióba, kókuszreszelékbe, vagy fahéjas cukorba.

Jó étvágyat!

2009. máj. 20. 21:18
 2/5 A kérdező kommentje:
Köszi az SOS választ,nagy vagy:D (L)Isten fizesse meg neked:D..na amugy tényleg köszi,a suliba kell péntekre,és nem tudtam,hány kg lisztből csináljak,mennyi jönne ki.de igy egész jó,és még receptet is kaptam..:)
2009. máj. 20. 21:37
 3/5 anonim ***** válasza:
52%
Én is köszönöm a receptet! Ha minden igaz nyáron mi is csinálunk barátnőkkel! :-)
2009. máj. 20. 22:02
 4/5 anonim ***** válasza:
Kinek küldhetek egy ajándék kürtőskalács-kupont e-mailben?
2011. jan. 22. 14:47
 5/5 anonim ***** válasza:

Mi épp tegnap délután sütöttünk kalit, 1 kiló lisztből és kb 20-25 lett.

Tuti receptem is van, csak az a konyhában, de most azért nem megyek ki, ha nem haragszol ;)

2011. aug. 8. 02:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!