Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogyan csináljam meg a cukormá...

Hogyan csináljam meg a cukormázat, hogy ne pattogjon, essen le a sütiről?

Figyelt kérdés
én ha karácsonykor mézeskalácsot díszítettem akkor is nagyon hamar lejött róla ha már hozzá értem, annyi...másnak olyan szépen rajta marad:s mit csinálok rosszul?
2009. máj. 20. 15:59
 1/3 anonim ***** válasza:
Hogy csinálod a cukormázat?Nekem sose jön le a sütiről.
2009. máj. 20. 16:02
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/3 anonim válasza:

A máz akkor jó ha ha cukor teljesen feloldodik a tojásfehérjébe és ha a sürűsége olyan hogy ha a kanalat kiemeled a mázból oldalt fordítva akkor rövid jégcsap forma marad rajta (kb. 2 cm). Ha hosszú és lecsöpög az híg. A kemény az meg gyorsan szárad és hamarabb lejön.

Az igazi mázat majdnem kézzel egy óráig kell keverni és kanalanként adagolni bele a porcukrot míg az teljesen feloldódik és fényes felületet kap. Ha belenyúlsz és morzsolod az ujjad közt nem érzed a cukor érdességét.

A tanács szakembertől van. :)

2009. máj. 21. 11:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/3 A kérdező kommentje:
ohh köszönöm szépen:) hasznosítani fogom:P amúgy én is tojásfehérjét kevertem porcukorral de az biztos hogy nem ilyen aprólékosan.lehet az volt a baj?
2009. máj. 21. 19:47

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!