Ti mit főznétek 10 emberre,2 napra valónak?
Erről az jutott eszembe, mikor rokonokkal - kb. 15 ember - Cserszegtomajon voltunk.
Főztek ragulevest és pörköltet. A leves gyorsan elfogyott, de a pörkölttel cseppet túllőttek a célon. Három napig ettük (mondom, 15-en voltunk).
1. pörkölt főtt krumplival
2. pörkölt tarhonyával
3. pörkölt maradék köretekkel
Ja, és még így is maradt egy lábosnyi. :)
- vmilyen pöri krumplival, tarhonyával, rizzsel, tésztával, v kenyérrel...
- rizses cucc (rizottó, pilaf, lecsóval, rizses hús,...)
- paprikás krumpli
- tartalmasabb leves (gulyás, bab) kenyérrel
Természetesen mindegyiket bográcsban, v vmi hatalmas lábasban.
12:06 - mi mínusz 10 fokban (sál, kesztyű, sapka, kabát), és zuhogó esőben (esernyő alatt) is bográcsoztunk már, szóval nem tudom, mit akadsz fenn rajta. :)
Mellesleg disznóvágáskor sokkal hidegebbek voltak anno, mégis kinn töltöttük az egész napot.
Ne keverjük a szezont a fazonnal...:) a disznóvágás más tészta, a decemberi bográcsos vígasság nem annyira jellemző.
és aki kiakadt, az TE voltál:)))
Boldog Új évet:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!