Tudnátok OLCSÓ, de nem 7köznapi ételötleteket írni Szilveszterre?
Szia! leírom Neked a tojástekercsemet, amit én is vendégváráskor szoktam készíteni.
8 tojást egy púp. ek. liszttel egy kevés tejjel kisebb fej reszelt vöröshagymával 5 deka reszelt sajttal egy kis delikáttal, borssal, vágott petrezselyemmel habosra kevereünk.
egy kb 38x25-os tepsi teszünk sütőpapírt, és abba öntjük a tojást szépen egyenletesen elterülve.
előmelegített sütőben egy nagy tojáslepényt sütünk.ha felpúposodna közben, villával szúrkáljuk meg, szépen visszamegy.pár perc alatt kész.
ha megsült a tepsiben hhagyjuk kihűlni. utána a tepsinél hosszabb folpackra borítjuk, lehúzzuk a sütőpapírt.
befedjük a tojáslepényt, ha lehet négyzet alakú hajszálvékony sonkaszeletekkel.
15 deka vajat egy kis delikáttal, borssal csipet cukorral, mustárral jól kikeverünk és teszünk bele 5 deka reszelt sajtot, egy-két apróra vágott csemege uborkát, és kb fél darab , szintén aprókockákra vágott
piros kalif. paprikát.
ezt a krémet egyenletesen elkenjük a sonkán.
a folpack segítségével az egészet feltekerjük, mint a piskótát.jó szoros legyen, és egy éjen át tartsuk hűtőben.
másnap a fóliából kibontva egy centis szeleteket vágunk.
én salátalevelekkel bélelt tálon szoktam szépen elrendezni.
ha sok a vendég érdemes kettőt is csinálni, mert nem nagy munka, de nagyon látványos és finom hidegtálnak.
egy kis történet hozzá, ha nem untatlak vele:ezt a receptet elküldtem a saját megyei hírlapunknak is. meg is jelent hibátlanul, majd egy év múlva böngészés közben
egy másik megye hírlapjának honlapján olvastam, kissé meglepődve.
az 1-2 csemege uborkát 12 csem. uborkának írták....hát aki úgy megcsinálta, biztos savanyú képet vágott.
aztán írtam a lapnak, helyesbítették.
most inkább betűvel írtam, félreértés ne essék:)
nyugodtan kérdezz, ha valami eszedbe jut. ha a túrót szeretitek, abból is van egy "vadászkenyér" nevű hideg receptem, a töltelék hasonló az előzőhöz, de túróba van keverve.
üdv és sok sikert ehhez a bátor vállalkozáshoz:))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!