Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Idén hogy sikerült a karácsony...

Idén hogy sikerült a karácsonyi sütés?

Figyelt kérdés

Nekem idén katasztrófa volt! :(

Úgy indult már eleve, hogy ismerősöméknek beválaltam 2 torta sütését.

Majd reggel amikor ebből a családból a kislány (15 éves) hozott fel tálcát a tortáknak, megkérdezte hogy mit vehetne a családjának (7 főnek) 1000Ft-ból.Mondtam hogy venni nem igen tud, de miért nem süt mézeskalácsot, fűz bele szalagot, és adja azt.

Ez nagyon tetszett neki, csak hogy a mamája otthon van, és nem is sütött még, nem e süthetné meg itt és segíthetnék neki (mind ezt reggel 11-kor).

Én jószívü voltam, leírtam neki mi kell, és segítettem neki.

Na itt kezdődött a baj.Az első két adagot szénné égettük, pedig én már nem vagyok kezdő.De nagy nehezen össze hoztunk annyit amennyit kell. :)

Na neki álltam a tortájuknak.Ők hozták az anyagot, lista alapján, és mivel nekem eviden volt nem írtam rá hogy a babapiskótából, mennyi kell, csak azt hogy 1 csomag.Na ná hogy a 200g hozták, és kevés volt (boltok már zárva), ezáltal iszoyat csálé lett a torta.Mondtam nekik ronda és finom, mint a chokiitó. :)

És hogy tényleg ne menjen semmi simán, a saját zserbónkra az utolsó lapot kicsire nyújtottam, de vissza szedni már nem tudtam szóval mozaikozhattam még így hajnali 3-kor.

A kokusz kockának még csak most álok neki, és azt még soha nem csináltam.Már rettegek.

De nem baj a jól ismert számot énekelgetem magamba hogy:

"Ez nem katasztrófa, csak karácsony!" :)

Nyugtassatok meg hogy nem csak nekem akart nehezen össze jönni a sütés.

2011. dec. 24. 03:26
 1/6 anonim ***** válasza:

Ez aranyos. :)

Én tavaly voltam így. Akkor a bejgliket szó szerint a tepsiből kanalaztuk ki, szörnyen festett.

A mézeskalácsaim nem csak aznap, de még hetek múlva is olyan kemények voltak, hogy simán fejbe vághattam volna valakit velük.

A tortáról ne is beszéljünk. Szétfolyt az egész, valószínűleg túl híg lett a krém, és nem is nagyon akart megdermedni.

Az idei sütésem viszont fenomenális lett! :)

Ilyen gyönyörű és finom bejgliket még soha nem sikerült sütnöm, mint tegnap.

A mézeskalácsaim pedig pihe-puhák.

Krémes sütit most nem csinálok, annyira nem vagyunk oda a krémes dolgokért. De ma még sütök egy gyümölcskenyeret, remélem, az is fincsi lesz.

Szóval ne keseredj el, mindenkinek vannak rosszabb napjai, nekem a tavalyi karácsony volt ilyen szempontból katasztrófa. De nem baj, mert kis családom akkor is jóízűen felfalt mindent. :)

Boldog karácsonyt kívánok!

2011. dec. 24. 07:26
 2/6 anonim ***** válasza:

Már mindegy, de ha hajnali fennlét helyett mondjuk aludnál, tán jobban mennének a dolgok, mert kipihentebb lennél.

És ne feledd: ami neked evidens, másnak nem az.

2011. dec. 24. 07:38
 3/6 anonim ***** válasza:

Túl korán kezdtél neki! :)

Ezt csak kipihenten lehet.

Én tegnap másnapos voltam egész nap, gondoltam ma lehet hogy délben kezdem és csak a felét sütöm meg a tervezettnek de legalább sikerül majd!

2011. dec. 24. 09:21
 4/6 A kérdező kommentje:

Hát köszönöm.

Nem reggel hétre szerettem volna kész lenni, de az ismerős kislánynak való segítség kicsit eltolta a dolgokat.

Ráadásul ő azzal hálálta meg a segítséget, hogy itt maradt nekem segíteni a sajátjaimban is.

Valóban segített is, de hátráltatott is kicsit mert tanítgattam is őt, meg hát beszélgettünk.

De hogy totál balul süljön el minden, párom neki állt a káposztának, míg én elmentem a boltba.

Haza értem és mondta hogy kevés lesz a paradicsom, hát vissza mentem venni.

Ismét haza értem, és akkor állapítottuk meg hogy ahoz képest hogy a zöldségesnél úgy kértem a káposztát (levelet) hogy 1,5kg húshoz olyan 20-25db-ot (ő kérdezte hogy darabra menyi legyen), sikerült adni 9db, így mehettem vissza még káposzta fejért is! :)

Na nem baj, majd jövőre.A lényeg hogy elkészült, és végül jó lett minden. :)

2011. dec. 24. 12:11
 5/6 anonim ***** válasza:

nyugi nincs semmi baj:) az a lényeg hogy együtt legyen a család és tudtál segíteni a kiscsajnak legalább tettél jót:)

amúgy nekem nagyon jól sikerültek, annyit hogy kevés bejgli tésztát gyúrtam be, és csak 2 mákos és 1-1 rúd diós és gesztenyés bejgli jött ki, ami vacsora után a diós már el is fogyott de nem baj van még legalább 8 féle sütim és jó sok is:)

a narancsos kuglófom annyira jól sikerült hogy egyik rokonom utálja a narancsot de ezt zabálta:)

Boldog ünnepeket!

2011. dec. 24. 19:42
 6/6 anonim válasza:
nekem jól sikerült 14 vagyok, anyunak akartam besegíteni, végül 2 féle sütit is teljesen én csináltam meg :D illetve csináltunk kókuszgolyót is abból anyura hagytam a kókuszba hempergetést, meg még anyu csinált bejglit, minden nagyon finom volt, tavaly nálunk semmi sem volt valami jó, jövőre tehát szerintem számíthatsz valami isteni sütésre
2011. dec. 24. 22:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!