Idén hogy sikerült a karácsonyi sütés?
Nekem idén katasztrófa volt! :(
Úgy indult már eleve, hogy ismerősöméknek beválaltam 2 torta sütését.
Majd reggel amikor ebből a családból a kislány (15 éves) hozott fel tálcát a tortáknak, megkérdezte hogy mit vehetne a családjának (7 főnek) 1000Ft-ból.Mondtam hogy venni nem igen tud, de miért nem süt mézeskalácsot, fűz bele szalagot, és adja azt.
Ez nagyon tetszett neki, csak hogy a mamája otthon van, és nem is sütött még, nem e süthetné meg itt és segíthetnék neki (mind ezt reggel 11-kor).
Én jószívü voltam, leírtam neki mi kell, és segítettem neki.
Na itt kezdődött a baj.Az első két adagot szénné égettük, pedig én már nem vagyok kezdő.De nagy nehezen össze hoztunk annyit amennyit kell. :)
Na neki álltam a tortájuknak.Ők hozták az anyagot, lista alapján, és mivel nekem eviden volt nem írtam rá hogy a babapiskótából, mennyi kell, csak azt hogy 1 csomag.Na ná hogy a 200g hozták, és kevés volt (boltok már zárva), ezáltal iszoyat csálé lett a torta.Mondtam nekik ronda és finom, mint a chokiitó. :)
És hogy tényleg ne menjen semmi simán, a saját zserbónkra az utolsó lapot kicsire nyújtottam, de vissza szedni már nem tudtam szóval mozaikozhattam még így hajnali 3-kor.
A kokusz kockának még csak most álok neki, és azt még soha nem csináltam.Már rettegek.
De nem baj a jól ismert számot énekelgetem magamba hogy:
"Ez nem katasztrófa, csak karácsony!" :)
Nyugtassatok meg hogy nem csak nekem akart nehezen össze jönni a sütés.
Ez aranyos. :)
Én tavaly voltam így. Akkor a bejgliket szó szerint a tepsiből kanalaztuk ki, szörnyen festett.
A mézeskalácsaim nem csak aznap, de még hetek múlva is olyan kemények voltak, hogy simán fejbe vághattam volna valakit velük.
A tortáról ne is beszéljünk. Szétfolyt az egész, valószínűleg túl híg lett a krém, és nem is nagyon akart megdermedni.
Az idei sütésem viszont fenomenális lett! :)
Ilyen gyönyörű és finom bejgliket még soha nem sikerült sütnöm, mint tegnap.
A mézeskalácsaim pedig pihe-puhák.
Krémes sütit most nem csinálok, annyira nem vagyunk oda a krémes dolgokért. De ma még sütök egy gyümölcskenyeret, remélem, az is fincsi lesz.
Szóval ne keseredj el, mindenkinek vannak rosszabb napjai, nekem a tavalyi karácsony volt ilyen szempontból katasztrófa. De nem baj, mert kis családom akkor is jóízűen felfalt mindent. :)
Boldog karácsonyt kívánok!
Már mindegy, de ha hajnali fennlét helyett mondjuk aludnál, tán jobban mennének a dolgok, mert kipihentebb lennél.
És ne feledd: ami neked evidens, másnak nem az.
Túl korán kezdtél neki! :)
Ezt csak kipihenten lehet.
Én tegnap másnapos voltam egész nap, gondoltam ma lehet hogy délben kezdem és csak a felét sütöm meg a tervezettnek de legalább sikerül majd!
Hát köszönöm.
Nem reggel hétre szerettem volna kész lenni, de az ismerős kislánynak való segítség kicsit eltolta a dolgokat.
Ráadásul ő azzal hálálta meg a segítséget, hogy itt maradt nekem segíteni a sajátjaimban is.
Valóban segített is, de hátráltatott is kicsit mert tanítgattam is őt, meg hát beszélgettünk.
De hogy totál balul süljön el minden, párom neki állt a káposztának, míg én elmentem a boltba.
Haza értem és mondta hogy kevés lesz a paradicsom, hát vissza mentem venni.
Ismét haza értem, és akkor állapítottuk meg hogy ahoz képest hogy a zöldségesnél úgy kértem a káposztát (levelet) hogy 1,5kg húshoz olyan 20-25db-ot (ő kérdezte hogy darabra menyi legyen), sikerült adni 9db, így mehettem vissza még káposzta fejért is! :)
Na nem baj, majd jövőre.A lényeg hogy elkészült, és végül jó lett minden. :)
nyugi nincs semmi baj:) az a lényeg hogy együtt legyen a család és tudtál segíteni a kiscsajnak legalább tettél jót:)
amúgy nekem nagyon jól sikerültek, annyit hogy kevés bejgli tésztát gyúrtam be, és csak 2 mákos és 1-1 rúd diós és gesztenyés bejgli jött ki, ami vacsora után a diós már el is fogyott de nem baj van még legalább 8 féle sütim és jó sok is:)
a narancsos kuglófom annyira jól sikerült hogy egyik rokonom utálja a narancsot de ezt zabálta:)
Boldog ünnepeket!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!