Muffint díszíteni cukor bevonnattal, krém habbal valaki?
én csináltam már csokibevonattal, úgy lett több fajta belőle, hogy egyrészt volt sima csokis, másrészt fehér csokis - a megolvasztott fehércsokit pedig pár csepp ételszínezékkel mindenféle színre szineztem
cukormázat is tudsz házilag csinálni - másfél csésze porcukrot 2 evőkanál citrom vagy narancslével és 2 csepp ételszinezékkel simára kell keverni - ezzel lehet vékonyan bevonni a sütiket (én ecsettel szoktam, van aki kanállal rákanalazza)
Esetleg megpróbálhatod cukorral keményre vert tojásfehérjével. Ha egy pár percre beteszed vissza a sütőbe, akkor nem fog elfolyósodni, a színét pedig te határozod meg a sütési idővel.
Eredetileg nem tudom, hogyan csinálják azokat a "habokat" a tetejére.
Muffinos könyvben ezt találtam: 1/4 liter tej, 1/2 csomag vaníliás pudingpor, 10 dkg vaj, 10 dkg porcukor, 1 csomag vaníliás cukor, (esetleg 1 evőkanál rum).
Pudingporból pudingot kell főzni, a vajat habosra keverni a porcukorral, a kihűlt pudingot kanalanként hozzákeverni (rumot is), habzsákból a muffin tetejét díszíteni.
Nagyon hasonló krémet szoktam piskótára is tenni, szertintem nem vajas, finom :-)
úú nagyon köszönöm ezek nagyon jó ötletek,főleg a fehér csokis tetszik és a nutellás
de a habosat is kipróbálom:P köszönöööm mindenkinek
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!