Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Pralinét szerettem volna...

Pralinét szerettem volna készíteni, de az 50ml tejszínt elnéztem és 500ml-t tettem bele, túl híg. Mivel állíthatom mégis össze? Vagy intsek neki búcsút?

Figyelt kérdés

2011. dec. 20. 18:57
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
A többi hozzávalóból is annyiszor többet tegyél bele, nagyobb adag lesz, de nem kell kidobni :)
2011. dec. 20. 19:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/6 anonim ***** válasza:
Egyetértek az előttem szólóval. Ha tízszer annyit tettél a tejszínből, akkor a többiből is annyt tegyél, nem kell azt kidobni, kicsit több lesz, de szerintem elfogy az is majd. Én is azt csinálok most, igaz, nem tejszíneset. Jó munkát hozzá!
2011. dec. 20. 22:35
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/6 anonim ***** válasza:
52%
Elnézést én segíteni nem tudok, bár úgy gondolom tényleg csak a többi összetevőt kell megemelni arányaiban, de leírnád nekem ennek a pralinénak a receptjét? Előre is köszönöm!
2011. dec. 20. 22:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/6 anonim ***** válasza:
önts hozzá egy kis whiskeyt és kész a csokilikőr, karácsonyra az is remek lesz - szép üvegben még ajándékba is adhatod
2011. dec. 21. 09:20
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/6 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat, csoki és pici keményítő hozzáadásával végül nagyon finom praliné lett a végeredmény. :)


Kedves 3. válaszadó és minden érdeklődő, íme a recept:


Alaprecept (kb.30 darabhoz)

- 5dkg étcsokis bevonó

- 5dkg tejcsokis bevonó

- 1 rúd vanília

- 50ml tejszín

- 1ek. porcukor

- 5dkg lágy vaj vagy margarin


Elkészítés:


1) A kétféle tortabevonót összetördeljük. A vaníliarudat kettévágjuk,

pépjét kikaparjuk. A tejszínt elkeverjük a porcukorral, vaníliával és

felforraljuk. Félrehúzzuk, belekavarjuk a csokoládét és kevergetve

hagyjuk felolvadni. A masszát 2 órára hidegre tesszük.


2) A masszát habverővel felhabosít, és beledolgozzuk a lágy vajat.

Karalábévájóval vagy két kiskanál segítségével kis halmokat szaggatunk

sütőpapírra és 1 órára hidegre tesszük. Ez az alapja az összes

pralinénak. A kiszaggatott halmokat kézzel golyóvá sodorjuk és

különböző alapanyagokba hempergetjük.(tortadara, színes szórócukor,

csokimáz, kókuszreszelék, manduladarabok stb.) Pralinépapírban

tálaljuk.

2011. dec. 27. 16:16
 6/6 anonim ***** válasza:
Nagyon szépen köszönöm!!!! :)
2011. dec. 28. 17:19
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!