Pralinét szerettem volna készíteni, de az 50ml tejszínt elnéztem és 500ml-t tettem bele, túl híg. Mivel állíthatom mégis össze? Vagy intsek neki búcsút?
Köszönöm a válaszokat, csoki és pici keményítő hozzáadásával végül nagyon finom praliné lett a végeredmény. :)
Kedves 3. válaszadó és minden érdeklődő, íme a recept:
Alaprecept (kb.30 darabhoz)
- 5dkg étcsokis bevonó
- 5dkg tejcsokis bevonó
- 1 rúd vanília
- 50ml tejszín
- 1ek. porcukor
- 5dkg lágy vaj vagy margarin
Elkészítés:
1) A kétféle tortabevonót összetördeljük. A vaníliarudat kettévágjuk,
pépjét kikaparjuk. A tejszínt elkeverjük a porcukorral, vaníliával és
felforraljuk. Félrehúzzuk, belekavarjuk a csokoládét és kevergetve
hagyjuk felolvadni. A masszát 2 órára hidegre tesszük.
2) A masszát habverővel felhabosít, és beledolgozzuk a lágy vajat.
Karalábévájóval vagy két kiskanál segítségével kis halmokat szaggatunk
sütőpapírra és 1 órára hidegre tesszük. Ez az alapja az összes
pralinénak. A kiszaggatott halmokat kézzel golyóvá sodorjuk és
különböző alapanyagokba hempergetjük.(tortadara, színes szórócukor,
csokimáz, kókuszreszelék, manduladarabok stb.) Pralinépapírban
tálaljuk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!