Hogyan kell keksztekercset csinálni?
Hozzávalók:
50 dkg háztartási keksz darálva, 21 dkg p.cukor,3 dkg kakaópor, 1 cs.vaníliás cukor, tej tetszés szerint (hogy a massza jól álljon össze!)
töltelékhez: 10 dkg vaj,l5 dkg p.cukor,1 cs.vaníliás cukor,10 dkg kókuszreszelék.
Elkészítés:
A darált kekszet a p.cukorral,vaníliával,kakaóporral és tejjel összedolgozzuk,majd p.cukros deszkán elnyújtjuk téglalap alakúra. A vajat a p.cukorral,vaníliával jó habosra kavarjuk,majd a kókuszreszeléket is belekavarjuk. Rákenjük ezt a krémet a daráltkekszes elnyújtott "tésztára",majd a beiglihez hasonlóan felcsavarjuk jó szorosan. Végeit és széleit jól összenyomkodjuk,hogy ne essen szét.Meghempergetjük a kész hengereket kókuszreszelékben,és fóliába csomagolva kifagyasztjuk,majd felszeleteljük.
Tanácsok:
Szobahőmérsékletn hamar meglágyul a krém,ezért érdemes hűtőben tárolni,csak fogyasztáskor vegyük ki onnan.
Elkészítési idő: 30 perc
Én is pont így szoktam csinálni és nagyon finom!
Ez a receptem még a darált keksz vagy keksz zacsijáról lett leírva és nekem nagyon bejött!
A múltkor az egyik ismerősömnek csináltam és mondta hogy nagyon finom, ő másképp szokta.
előző vagyok.
És itt nagyon fontos a porcukor! Máshol ki szoktam hagyni, de itt fontos hogy porcukor legyen!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!