Vettem Muffin sütőformát. Mire számíthatok, le fog benne ragadni a tészta ha teszek bele muffinpapírt? (Az van ráírva a sütőformára, hogy Acél szilikon bevonattal, ebben leragad? )
Ha raksz bele papírt, akkor ne vajazz.
Én papír nélkül csinálom, és egy kis margarinnal ki szoktam vajazni. Nem ragad le, nagyon szép szokott lenni.
Köszönöm a válaszokat!:) Remélem valami ilyen magasságúra sikerül a muffinom:
mindenkinek ment a pont:)
Jól mondják, ha van papírod, akkor csak tedd a papírt a formába, abba a tésztát. Nem fog leragadni!
Én a papírba nagyjából két evőkanál tésztát szoktam tenni (kb. a feléig-negyedéig tölti ki ez a mennyiség). Ettől nem lesznek hatalmas muffinok, de szép formájuk szokott lenni. :)
Igen, egyetértek. Papír van, nem kell vajazni. Ha nincs, akkor kell és esetleg lisztezni is.
Ha megfelelő hőfokon sütöd (amit a recept előír), akkor szépen fel fog jönni.
szóval a kapszlit 3/4-ig töltöd, ahogy mások is írták. előmelegíted a sütőt a nálatok legmagasabb fokra. (nekem is csak három méretű láng van, a számokra nem is adok, csak a szememre)ezen a magas fokon sütöd 5 percig, majd visszaveszed közepesre. azután még kb 25 perc és, ha már jön a finom illata akkor kész is. egy tűpróba kell, hogy biztos legyél nem ragad -e a közebe.
hústűt, fogvájót, vagy villát szúrjál bele. ha ragad, még adj neki 5 percet.
utána tedd a tepsit vizes konyharuhára, és hagyd pihenni.
10 perc múlva villával kiemelheted a muffokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!