Hogy lehet a forró csoki olyan krém szinte már puding állagú?
én 2 tasakból főzöm, de kevesebb tejjel, mint amennyi a 2 tasakhoz kellene
és jóval tovább főzöm, mint a csomagoláson írja
akkor besűrűsödik
de az is segít rajta, ha dobsz hozzá 1 kanál sima, cukrozatlan kakaóport
vagy ha t3eszel hozzá olvasztott csokit
Nekem van egy nagyon jó receptem forrócsokihoz,igaz nem bolti porból készül, de nagyon egyszerű és finom.
Hozzávalók: 2.5 dl tej, 2tk cukrozatlan kakaópor,1tk cukor, 1 cs vaníliás cukor, egy csipet fahéj, egy 1-2 tk keményítő, attól függően hogy milyen süsüre szeretnéd.
Egy kis lábasba elkeverjük a kakaóport a cukrot a vaníliás cukrot,és a fahéjat kb fele mennyiségű tejjel csomómentesre, hozzáadjuk a maradék tejet, főzzük és amikor már forr, a keményítőt kevés vízzel kikeverjük, és lassan belecsorgatjuk a melegített tejhez. Ha beletettük a keményítőt le kell venni a lángról, és már kész is. sokféle ízben el lehet készíteni. Remélem nem csak nekem tetszik a recept! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!