Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogy lehet a forró csoki...

Hogy lehet a forró csoki olyan krém szinte már puding állagú?

Figyelt kérdés
Nekem sose sikerül, pedig a gimibe annyira jól megcsinálja a büfés nő, de arra már nincs időm hogy elcsevegjek vele, hogy csinálta. Tényleg olyan krémes meg miden szóval nagyon jó sűrű állaga lesz, de nekem itthon....olyan mint egy sima kakaó. Annyit tejet rakok bele amennyit leírnak, minden úgy csinálok, de sose sikerül krémesre. Sima porból csinálom, amit reklámoznak, hogy krémessé kellene válnia. A büfés is abból csinálja és neki sikerül, nekem nem. Hogy csináljam, hogy sűrű legyen?
2011. dec. 14. 22:11
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Csináld kevesebb tejjel mint ami rá van írva. Hátha akkor jobb lesz.
2011. dec. 14. 22:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/9 anonim ***** válasza:
100%

én 2 tasakból főzöm, de kevesebb tejjel, mint amennyi a 2 tasakhoz kellene

és jóval tovább főzöm, mint a csomagoláson írja

akkor besűrűsödik

de az is segít rajta, ha dobsz hozzá 1 kanál sima, cukrozatlan kakaóport

vagy ha t3eszel hozzá olvasztott csokit

2011. dec. 14. 23:03
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/9 anonim ***** válasza:
81%
És ha tennél bele egy kis pudingport?
2011. dec. 14. 23:04
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/9 anonim ***** válasza:
100%
A pudingpor segít de csak ha akkor kevered bele amikor már forró az ital és utána még megmikrózod egy kicsit, esetleg meg is kavarod egyszer. Ettől nekem mindig nagyon sűrű és krémes lesz :)
2011. dec. 15. 08:13
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/9 anonim válasza:
egy adag port fél adag tejjel csinálsz. van otthon olyan kávéfőzőtök amin van gőzölő? azzal a legjobb. ja és sokkal tovább kel gőzölni v kevergetni
2011. dec. 21. 16:21
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszotokat! :) Kipróbáltam, dubladaggal. Hááát....eléggé por ízé volt. Kezdem gyanakodni a sulis forrócsokiba, mert minél jobban kihűl annál jobban sűrűbb lesz, mint a puding. De mégse annyira, mert nem lesz teljesen kemény. Túl sokan várakoznak mögöttem, hogy leálljak beszélgetni! Ezt a kávéfőzőset kipróbálom még, de ha féladagot öntök hozzá, nem iszok már szinte semmit! :S :)
2011. dec. 22. 20:22
 7/9 anonim válasza:
Melegített tejbe felolvasztanak csoki, majd belemegy egy kis keményítő. Majd a kávéfőző gőzőlő részén felhabosítják. Nagyon finom. Sűrűbb, és csokisabb ízű.
2013. jan. 6. 17:02
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/9 zsoficakircsilany válasza:

Nekem van egy nagyon jó receptem forrócsokihoz,igaz nem bolti porból készül, de nagyon egyszerű és finom.

Hozzávalók: 2.5 dl tej, 2tk cukrozatlan kakaópor,1tk cukor, 1 cs vaníliás cukor, egy csipet fahéj, egy 1-2 tk keményítő, attól függően hogy milyen süsüre szeretnéd.

Egy kis lábasba elkeverjük a kakaóport a cukrot a vaníliás cukrot,és a fahéjat kb fele mennyiségű tejjel csomómentesre, hozzáadjuk a maradék tejet, főzzük és amikor már forr, a keményítőt kevés vízzel kikeverjük, és lassan belecsorgatjuk a melegített tejhez. Ha beletettük a keményítőt le kell venni a lángról, és már kész is. sokféle ízben el lehet készíteni. Remélem nem csak nekem tetszik a recept! :)

2013. jan. 13. 17:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/9 Liliom248 válasza:
nagyon jó recept :) !
2017. nov. 12. 17:15
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!