Irnátok olyan krém receptet amibe nem kell puding?
Figyelt kérdés
2011. jún. 1. 05:55
1/9 anonim válasza:
nem muszáj puding a főzött krém is jó.liszt+tej,vagy eleve nem akarsz ilyesmit?? mert akkor szerintem kicsit laza lesz ha csak a vaj +p.cukor van.
2011. jún. 1. 06:19
Hasznos számodra ez a válasz?
2/9 A kérdező kommentje:
Igen, mindig ilyen lisztes főzött krémet készitek: liszt+tej+margarin+ízesités.De vannak olyan jó kis receptek amibe pl tojást is lehet tenni, tojásfehérjét felverve..meg ilyenek..És nem tudom, hogy hogyan is kell, és azok olyan jó kis habos krémek lesznek.
2011. jún. 1. 06:28
3/9 anonim válasza:
Vaj+ cukor,ha jól kikeverted,akkor tehetsz bele tejszínhabot. Ha felvert tojásfehérjét teszel bele,azt jobb gőzön felverni,és hamarabb kell megenni,mint a puddinggal főzöttet.
2011. jún. 1. 06:42
Hasznos számodra ez a válasz?
4/9 anonim válasza:
én a parfé szeletbe és a mézes zserbóba mindig búzadarás krémet főzök.fél liter tejbe 5 púp. ek. darát teszek és nagyon sűrűre főzöm. teljesen kihűtöm.
közben 25 dkg margarint 20 deka porcukorral és 3 vaniliás cukorral kikeverek, majd géppel összekeverem a kihűlt daráva.
gyönyörű fehér vastag vaniliás krém lesz belőle.
ha még pluszba két keményre vert tojásfehérjét is lazán belekeversz egy egészen könnyű krémed lesz.
ha a tejbe, amikor főzöd a darát fél zscskó /5 deka/ csokis kapuccsínoport is beleteszel, azzal is egy új krémet nyerhetsz.rumaromával is más az íze,de akár apró gyümölcsdarabokat is lehet belekeverni.
csokisra még nem csináltam, mert az alapsütikhez fehér krém kell.
üdv.
2011. jún. 1. 06:47
Hasznos számodra ez a válasz?
5/9 A kérdező kommentje:
Aham, ez jó ötlet, liszt helyett búzadara..Egészségesebb is, nem?!
2011. jún. 1. 06:53
6/9 anonim válasza:
élettanilag , beltartalmilag a liszttel azonos, de mivel durvacsemcsés,mégis csak lehet benne valami, hogy a belekre jó hatással van, nem olyan tömör, mint a liszt.50 évvel ezelőtt, ha nem volt teje az anyukának, híg tejbegrízzel etették a babákat, és egészségesen felnőttek:))
2011. jún. 1. 07:44
Hasznos számodra ez a válasz?
7/9 A kérdező kommentje:
Ja ja, hát érdekes. De biztos, hogy meg fogom probálni.
2011. jún. 1. 07:51
8/9 anonim válasza:
A legegyszerűbb gesztenyekrém: 1 gesztenye massza, 25 dkg porcukor, 1 ráma. és ennyi. Jól ki kell keverni, ezt úgy tudod, ha lágy a gesztenye is és a ráma is. Majd vissza hűl.
2011. jún. 1. 09:25
Hasznos számodra ez a válasz?
9/9 anonim válasza:
Alap: Mascarpone+felvert tejszínhab
Ízesítheted kakaó porral, rumaromával, kókuszreszelékkel, gyümölccsel vagy szörppel, mákkal, dióval, csokidarabokkal stb...Határ a csillagos ég.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!