Hogy kell házilag majonézt késziteni?
Figyelt kérdés
majonézes burgonysalátát szeretnék csinálni és ehez szeretném a majonézt2011. dec. 14. 16:53
1/3 anonim válasza:
keverd el habverővel a nyers tojássárgáját lehetőség szerint habverővel de max 2 tojással csináld egyszerre, mert nem áll össze rendesen. napraforgó vagy repceolajjal csináld, mert ezek semlegesebb ízűek. Na..a tojáshoz adj 1 ek. mustárt, kicsi cukrot, sót és borsot. kb 2 deci olajat nagyon vékony sugárban kezdj el hozzá önteni, tényleg vékonyban, és FOLYAMATOSAN keverd, mert nem fog összeállni, ha az egészet beleborítod. 2-3 perc alatt megvan.Tehetsz bele nagyon kevés citromlevet is, lehetőleg igazi citromból, ettől kifehéredik, de ne sokat. ha kész kóstolgasd, hátha kell még valami bele.
2/3 anonim válasza:
Nem szabad előre beletenni a sót és a többieket.
Egy tálban keverj el fakanállal (jobb,mint a habverő) néhány tojássárgáját. Először csak cseppenként önts hozzá olajat. Jól keverd el,újra pár csepp olaj,ha már kezd sűrűsödni,akkor önthetsz hozzá több olajat is. Ha már elég sűrű.akkor tedd bele a sót,citromlevet,mustárt,borsot és a tejfölt.
3/3 anonim válasza:
Ha a tojássárgájába beleteszed a mustárt, elkevered és úgy öntöd hozzá az olajat (vékony sugárban), akkor nem csapódik ki a tojássárgája, szépen felveszi az olajat. De az egész titka a gyors keverés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!