Hagyma lekvár? Recept ami nektek már bevált?
almás-lilahagymás csatnit szoktam húsok mellé csinálni.ha érdekel délután leírom.
üdv.
Már kijöttem Gundel Talponállójából, így máris írom:))
Hozzávalók:5 ek. cukor, egy deci borecetvagy almaecet, vagy fél deci 10 %-os ecet.,
(látod, most is csak a decikről beszélek:))
4 deci víz,60-70 deka lilahagyma, 30-40 deka alma, egy darabka fahéj, 2-3 szegfűszeg, 10-12 szem egészbors, csilipaprika egy darab (ízlés szerint)
a hagymát és az almát megtisztítjuk, kockára illetve félkarikaára vágjuk.
a cukrot karamellizáljuk és felöntjük az ecetes vízzel. amikor a cukor elolvadt beletesszük az alapanyagokat.
gyakori kevergetés mellett dzsemsűrűségűre főzzük. kb. másfél óra.
ebből a mennyiségből kb 2 db 450 ml-es befőttes üvegnyi lesz. forrón az üvegekbe töltjük.
mindenféle sült mellé kitűnő kiegészítő, sőt csak sima pecsenyezsíros kenyérrel is nagyon finom.
ha hónapokig akarjuk tárolni, egy csipet nátriumbenzoátot keverjünk bele.
speciel jómagam nem szoktam eltenni, mert ez a két kis üveg nagyon hamar elfogy, és nem nagy cucc másikat főzni. vöröshagymából is (főleg, az az édes sonkahagyma) finom.
üdv:)
Köszönöm!
Izgalmasnak tűnik, ki fogom próbálni.
Lila helyett vöröshagyma??
helló! én mindig lilából csinálom, de egyik ismerősöm, akinek adtam a receptet, sonkahagymából csinálta, és imádja a családja.
Őt is meg hagymacsatnit is:))
üdv.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!