Ismeri valaki a macskaalom nevezetű süteményt?
A macskaalom sütit nem ismerem, de felénk van olyan, hogy macskapracli. ahhoz viszont macskakapracli forma van:))
figyelni fogom a válaszokat, mert engem is érdekel.
Legalsó cikk. Bár nem sokat mond, de arról van szó:)
háááát... nekem élénk a fantáziám, állítólag jó a humorom,de azért ez a süti nem jutna eszembe.és szerintem közönség sem lenne rá.( a linket nézve)
ui:három cicám van...:)
megtaláltam a receptet! a hibát az okozta, hogy rosszul emlékeztem a süti nevére: macskakaki és nem macskaalom. a recept a következő:
25 deka egyszerű háztartási keksz
30 dkg kristály cukor
2 egész tojás
15 dkg kocka margarin
3 dkg cukrozatlan kakaó
1 marék összevágott dió /nem fontos elmaradhat de akkor helyette plussz kekszet teszek/
izlés szerint mazsola de ez is elmaradhat
A kekszet összetördelem :) s mivel sietek úgy csinálom, hogy deszkán nyújtófával összetördelem . ) alatta sütőpapír s könnyen már szórhatom is . )
A cukrot a tojással kikeverem és a 15 dkg margarinnal felmelegítem. Nem főzöm csak jól felolvasztom. Belekeverem a kakaót a diót a mazsolát.
Tegnap dió és mazsola nélkül csináltam mert úgy kérték.
Jól összekeverem az apróratördelt kekszdarabokkal.
Két teáskanál közt egy sütőlapra halmocskákat rakok s hagyom megszáradni. Egy napig ajánlják de én még nem tudom, hogy ugy milyen mivel sose volt rá ennyi ideje . )
Késsel felszedem és bombon papirra teszem ha flancolni akarok . )
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!