Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Egyszerűen elkészithető de...

Egyszerűen elkészithető de mégis különleges és minél fűszeresebb recept?

Figyelt kérdés
2011. dec. 4. 17:24
 1/3 anonim ***** válasza:

Amit ma készítettem:

A hús-szeletet sóztam, borsoztam, sülthús-fűszerkeverékkel+ízvarázzsal beszórtam (ez tetszés szerinti).

Apró krumplit hajában félig (!) megfőztem, megpucoltam, ketté vágtam.

Édeshagymát (lehet fehér-hagymát is) megpucoltam, négybe vágtam, sóztam.


Zsíron (olajon) a husit átforgattam, körberaktam a krumplival és a hagymával, kb. 2,5 - 3,0 deci fehérborral nyakonöntöttem, beborítottam és puhára pároltam. Amikor a husi puha lett, fólia le, az egészet gyönyörű pirosra sütöttem. (Lehet, hogy egy kicsit be is rúgtam!) Ezért:


Vigyázat! 12-14 év alattiak részére felnőttek felügyelete mellett SEM ajánlott!

2011. dec. 4. 18:07
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/3 anonim ***** válasza:

nedves pác:kecsap-méz-mustár-fokhagyma(préselt)bors, majoranna, őrölt kömény, meg valami kakukfütty, amit szerettek.(bazsalikom, kakukkfű, oregano stb)plusz egy kis olaj.ezekkel bekenni a hússzeleteket (tepsiben lehet besózott húsokat, grillezésnél tilos a sózás,de most ez úgysem aktuális)egy éjen ét álljon ebben a pácban, méghozzá úgy, hogy hagymakarikákkal rétegezve leraktuk.

másnap zsírozott tepsibe rakjuk szép sorjában , hagymástól

és lefóliázott tepsiben kb 1 óra alatt (tarja,oldalas,comb)sütjük. utána ellenőrizzük, hogy puha-e, ha igen lepirítjuk zsírjára pirosra.

Tegnap száraz fűszerkeverékben sütöttem csikre felsőcombokat. szombat este besóztam, befokhagymáztam a húst. tegnap csináltam egy " panírt", paprikás liszt ,őrölt kömény, majoranna,bors, szóval, olyan magyarosra.ebbe forgattam a combokat, olvasztott zsírral kikent tepsibe raktam bőrös felükkel lefelé. fél deci vizet öntöttem alá, és fóliázva ez is egy órányit sült.

ekkor kivettem, megfordítottam, a bőre már szép piros volt, a hús vajpuha.

a bőrre még tettem egy szeletke húsos szalonnát és ropogósra pirítottam.

sárgarápakockás-barnagombás rizzsel tálaltam.

nagyon finom volt:)

2011. dec. 5. 11:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/3 anonim válasza:

Falafel. Nagyon különleges, nagyon szokatlan íze van a fűszerek miatt (a megszokott magyar ízekhez képest), de finom nagyon! és könnyű is

[link]

egészségetekre!

2011. dec. 5. 12:55
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!